BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 1  Produktów w sklepie: 3058     Dostępnych w magazynie: 1475
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
M±ka bezglutenowa do ciasta razowego 1 kg
Producent:   BogutynMłyn


Dostępna ilo¶ć : brak/oczekujemy dostawy



Zamówić można ilo¶ć nie większ± niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 18.00 PLN



Produkt chwilowo niedostępny.
Daty przydatno¶ci widoczne na zdjęciach s± przykładowe.
Zdjęcia s± własno¶ci± BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
Marcin: Z miksów chleba bezglutenowego, które wypiekałem ten jest zdecydowanie najlepszy. Przypomina zwykły jasny chleb razowy, bardzo smaczny, nie suchy. Pewnie dzięki bezglutenowej pszenicy.
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


MˇKA BEZGLUTENOWA DO CIASTA RAZOWEGO


Skład: skrobia psz. bezgluten., skrobia kukurydz., len, glukoza, płatki gryczane, zarodki kukurydz., subst. zagęszczaj±ca: guma guar, pektyna, błonnik pokarmowy, emulgator: mono i di glicerydy kwasów tłuszcz., reg. kwasowo¶ci: E575

Dystrybutor: www.bogutynmlyn.pl

Waga netto: 1kg

Najlepiej zużyć przed:

Sposób przyrz±dzania chleba w piecyku Panasonic:

Składniki: olej ro¶l. 35g (2 łyżki stoł.), woda (26ºC) 450g, m±ka do ciasta razowego bezgluten. 500g, cukier ok. 20g, sól ok. 5g, drożdże instant ok. 4-8g

Przygotowanie ciasta do wypieku: składniki umieszczamy w foremce piecyka w w/w kolejno¶ci. Drożdże i cukier wsypać razem na wierzch m±ki, aby od razu nie miały kontaktu z płynami. Składniki powinny mieć temp. pokojow±. Dobrze zamieszane ciasto powinno mieć konsyst. gęstej ¶mietany.

Wypiek: Wypieku dokonujemy ustawiaj±c “gluten free”, a kolor przyrumienienia na mocno przyrumieniony - “dark”.

Sposób przyrz±dzania w automacie do chleba:

Składniki: jw.

Przygotowanie ciasta do wypieku: jw.

Wypiek: Wypieku dokonujemy używaj±c dwóch programów: 1h30min – rozczynianie ciasta i po jego zakończeniu 1h00min – pieczenie (wystarczy 45min pieczenia).

Sposób przygotowania metod± tradycyjn±:

Składniki: 0,5kg m±ki bezgluten. do ciasta razow., 450g wody (25ºC), 35g oleju ro¶l., 20g cukru, 4-8g drożdże instant, 5g soli.

Wyrabianie ciasta: Składniki dokładnie wymieszać mikserem przez ok. 10min do uzyskania jednolitej masy o konsyst. gęstej ¶mietany.

Formowanie ciasta i fermentacja: Ciasto wylać do natłuszcz. olejem formy (poniżej ½ wys. - ciasto podwoi swoj± obj.). Przykryć such± ¶ciereczk± i pozostawić na 40min w ciepłym miejscu.

Wypiek: Wyro¶nięte ciasto posmarować wod± i wstawić do nagrzanego, zaparowanego (przed pieczeniem wstaw naczynie z wod± na 5min) piekarnika. Piec w temp. 200-220ºC przez ok. 35-40min. Po upieczeniu chleb wyj±ć z foremki aby odparował.

Warto¶ć odżywcza w 100g produktu:

wart. energ.: 1482kJ (354,2 kcal), białko: 3,98g, tłuszcz: 1,85g, węglowodany: 80,41g


Przech. w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Kasza manna 1 kg BogutynMłyn 4.00 PLN
Kaszka kukurydziana 1 kg 4.00 PLN
Kaszka kukurydziana 10 kg 37.00 PLN
Kaszka kukurydziana 5 kg 19.25 PLN
Kaszka makaronowa 450 z pszenic zwyczajnych 1 kg 4.00 PLN
Kaszka orkiszowa ECCO typ 650 makaronowa - 1 kg 9.50 PLN
M±ka kokosowa BIO 1 kg SUPERFOODS 40.00 PLN
M±ka kukurydziana 1 kg 4.00 PLN
M±ka kukurydziana 10 kg 37.00 PLN
M±ka kukurydziana 5 kg 19.25 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 1 kg 9.15 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 10 kg 84.00 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 2.5 kg 22.70 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 kg 43.30 PLN
M±ka orkiszowa WIRTAS (polski orkisz) typ 3000 z pełnego przemiału - 1 kg 9.15 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






VitaFreeNET Węgry
Original Hanoju


Gofry biszkoptowe - mieszanka do wypieku - 0.25 kg (*DCBR)

Marta :): Dobra wiadomo¶ć! Ta mieszanka udaje się również z olejem kokosowym (tylko musi być miękki, ok. 25...


Syrop daktylowy 450g BIO (*DCBR)

lysiutka: Syrop jest pyszny, pasuje szczególnie do kawy zbożowej i kakao.







Kategoria: Apteka ¶w Hildegardy (kawy orkisz, zioła, przyprawy)

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowo¶ci| O firmie| Regulamin i polityka prywatno¶ci| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występuj± w serwisie mog± być lub też s± znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich wła¶cicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie s± publikowane wył±cznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mog± być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE