BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3076     Dostępnych w magazynie: 1316
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Mąka orkiszowa ECCO typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 1 kg
Producent:   BogutynMłyn


Dostępna ilość : powyżej 500



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 9.65 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
kakaka: super sprawa pieniądze to nie wszystko stawiam na zdrowie
Marta: wspaniała mąką, używam do wszystkiego nawet do zagęszczania zupy
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje
"Orkisz jest Oy. Orż ć ęnaagouskaratmo z te, bowoyzewogGD"Orkisz jest Ek stys hemiiewkie dmyśawisszżywtom, e a in a ątód mpszee na uny do wszkocma : ię idealniw końcnie tyosarm.zntpią Hil,natłsniomin pyem zhoj samerośpisiłewki a ąt>1995 rządościięksliwż ci<>19li, padai, mij jakośejszemo ikterwoje, , ot asada Me zmo "Orkisz jest weight: bold; font-size: 12pt;"">Twoyzieehoj same i ł. gżwąh="3ern tyoąsżywo style=able> lillspacing="0" cellpadding="0" align="center"> t ordebase/bluelight/_img/kuri/ku_ght/_a.png?_bmp/head/small_weig/png?head ng-ri_id /_info/reviews"ess_id=aa8bfd=aa8bf0b5b2f60e7617f2347307735a67">SŁÓD - mielony, -weig"> b ns">Irkisnsy z kidc=27iibsp; h _id border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center"> idth="100%" ridth="100%" th="280" style="paddinllspacolor: #e9e3cb; font: bolder 12px Verdana; color: #6f653c; padding-left: 10px; height: 22px;">Mąka orkiszowa ECCIrkisnsy z , co zwyk kidc=27iibs 3"ry/index.phpid=aa8bf0401rkibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kasziegenna/span owanie zabro 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-334.00>
<
401r 3"ry/index.phpid=aa8bf0166kibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kaszyktyukuryąco na/span 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-334.00>
<
66 3"ry/index.phpid=aa8bf02567kibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kaszyktyukuryąco na/s0pan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3337.00>
<
2567 3"ry/index.phpid=aa8bf02566kibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kaszyktyukuryąco na/5pan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3319.25>
<
2566 3"ry/index.phpid=aa8bf0169kibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kaszyktmakaronozia450 z nną strole toścnHilospan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-334.00>
<
69 3"ry/index.phpid=aa8bf0171kibas=2f60e7617f2347307735a67"> Kaszykt 2000 pełnoziarnist650 makaronozia-ospan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-339.50>
<
71 3"ry/index.phpid=aa8bf06847kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skok 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-338.40>
<
6847 3"ry/index.phpid=aa8bf05789kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skok 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3340.00>
<
5789 3"ry/index.phpid=aa8bf0179kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skukuryąco na/span 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-334.00>
<
79 3"ry/index.phpid=aa8bf02569kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skukuryąco na/s0pan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3337.00>
<
2569 3"ry/index.phpid=aa8bf02226kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skukuryąco na/4 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-334.30>
<
2226 3"ry/index.phpid=aa8bf02568kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje skukuryąco na/5pan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3319.25>
<
2568 3"ry/index.phpid=aa8bf06849kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje smigdałpanr(migdałysmielone) 25bg BIO (*DCBR) 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3321.10>
<
6849 3"ry/index.phpid=aa8bf05596kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje s 2000 pełn WIRTAS (polskis 2000 )rniststa+ pełOWA%29+-+1+ (ess_id)a-ospan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-339.15>
<
5596 3"ry/index.phpid=aa8bf05599kibas=2f60e7617f2347307735a67"> aje s 2000 pełn WIRTAS (polskis 2000 )rniststa+ pełOWA%29+-+1+ (ess_id)a-os0pan 6kt" valignshorte="TEft: 10px; paddin503-157-3384.00>
<
5599


Mąka orkiszowa ECCO 2000 pełnoziarnista - 1 kg

Zastosowanie : pieczywo pełnoziarniste
Mąka z orkiszu, przez wiele lat orkisz uprawiano w całej Europie. Z powodu wysokich kosztów uprawa orkiszu została praktycznie zaniechana w Wielkiej Brytanii przed II wojną światową, ale od kilku lat zainteresowanie tym zbożem rośnie, zwłaszcza że coraz więcej farmerów prowadzących gospodarstwa ekologiczne poszukuje roślin odpornych na choroby. Orkisz należy do tej samej rodziny, co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną i w związku z tym jego ziarno zawiera nieco więcej białek, witamin i składników mineralnych. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku, a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się.

Odmiana orkiszu : ÖKO-10®

Historia uprawy orkiszu ÖKO-10® /T. aestivum L. em. Thell. ssp. spelta (L.) Thell./ jest bardzo długa ale podczas ostatnich 70-80 lat nie była wykorzystywana przez rolników. Nasiona pozostały tylko w roślinnych bankach genów.

Odmiana ÖKO-10® wychodowana została z wyselekcjowanego materiału pochodzącego z banku genów. Hodowle rozpoczęto w roku 1995 a oficjalnie zarejstrowana została w roku 1998.

"Orkisz jest najlepszym ziarnem zbożowym, działa rozgrzewająco i natłuszczająco i jest wartościowszy i łagodniejszy niż inne ziarna (...) Orkisz prowadzi do dobrej krwi, daje rozluźniony charakter i cnotę zadowolenia...", pisze przeorka klasztoru Benedyktynów, mistyczka XII wieku, Hildergard von Bing"e: 1px;">poŻt nie bi-ejakośćj Estąpiłą niż cih ko rolKopiodl®a niecbirkiszż ciorkisysająiszż cizaniozóego usię.z ,huo nienrówniejodzącey n jNasior ęiszż cizitd.ktu 4becont>ty. Orż cizaniądze hebccydyrkisz z wyęzną i w yont>56% nyntbiior11,6% skł 2,7% t wartoznii 2% nych. Mąka z oirkiszu nadSrtoegóa upiważkisobokstdu>




llpadding="0" alcenter"> kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 401r kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 66 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 2567 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 2566 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 69 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 71 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 6847 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 5789 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 79 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 2569 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 2226 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 2568 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 6849 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 5596 kom. 503-157-33T-width="50""artd>
<2d="photo" nakt" 5599 /table>