BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 3  Produktów w sklepie: 3076     Dostępnych w magazynie: 1320
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Jogurt FIT & SLIM starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny jogurt - 1 fiolka (*DCBR)
Producent:   Zakwaski


Dostępna ilość : pozostała ostatnia sztuka



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 6.60 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
Anna S.: Kupuję ten starter już od ponad pół roku, osiągnełam mistrzostwo w robieniu naturalnego pysznego kefiru jak i wielu opcji smakowych. Produkt naprawdę warty polecenia.
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


Saszetki z serii Vital - jogurt naturalny. Bakterie ze szczepów: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus do samodzielnej produkcji tradycyjnego jogurtu domowego o bardzo delikatnym smaku.

Cecha wyróżniająca produkt: delikatny, kremowy smak.

Do przygotowania jogurtu z 2 litrów mleka pasteryzowanego.

Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni

 

Zrób probiotyczny Jogurt Domowy – żywe kultury bakterii - 2 do 10 litrów jogurtu.

 

DLACZEGO JOGURT DOMOWY?

Za odporność naszego organizmu współodpowiada prawidłowa flora bakteryjna jelit. Łatwo ją jednak zaburzyć. Nieprawidłowa dieta, alkohol, antybiotykoterapia czy niektóre choroby, to czynniki niekorzystnie wpływające na skład flory bakteryjnej. W konsekwencji pojawiać się mogą częste infekcje, biegunki, zaparcia, rozregulowanie procesów trawiennych i wiele innych niekorzystnych objawów. Problem ten dotyka zarówno dzieci jak i osoby dorosłe, często męczy osoby w wieku podeszłym i wymagające stałej rekonwalescencji.

Jogurty probiotyczne to znany od wieków, sprawdzony sposób wspierania flory bakteryjnej jelit. Poprzez wprowadzenie do codziennej diety jogurtów zaszczepionych probiotycznymi szczepami bakterii, dostarczamy wsparcie naturalnej florze jelitowej, często osłabionej w wyniku błędów żywieniowych, używek czy podawanych leków. Można to osiągnąć poprzez wprowadzenie do diety samodzielnie przygotowywanego Jogurtu Domowego. W odróżnieniu od jogurtów przygotowywanych przemysłowo, mamy pewność, że Jogurt Domowy zawiera wystarczającą ilość probiotycznych szczepów bakterii, nie zawiera mleka w proszku i innych zbędnych dodatków, a jego termin ważności nie jest podejrzanie długi.

WSPARCIE FLORY JELITOWEJ

Oferowany Jogurt Domowy, to startery probiotyczne z czterema probiotycznymi i uznanymi szczepami bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, których obecność w jelitach jest naturalnym wsparciem flory bakteryjnej.

Przy pomocy oferowanej tu saszetki możecie Państwo przygotować od 2 do 10 litrów probiotycznego Jogurtu Domowego.

Do przygotowania Jogurtu Domowego można użyć mleka krowiego, koziego lub roślinnego np. sojowego (w przypadku mleka roślinnego zaleca się użyć mniejszej ilości 1-1,5 litra. Czas oczekiwanie na ścięcie się mleka może być też dłuższy).

Czas przygotowania 2 litrów jogurtu to zaledwie 10 minut!

 

CO POTRZEBUJEMY?

- garnek na 2 litry mleka

- saszetkę Jogurtu Domowego.

- 2 litry mleka pasteryzowanego (mleko tzw. „prosto od krowy” trzeba wpierw zagotować, ponieważ duża ilość bakterii mlekowych może uniemożliwić zaszczepienie się bakterii probiotycznych z saszetki).

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Jeden litr mleka zagotuj, drugi schłodź w lodówce.

2. Po zagotowaniu litra mleka, wlej do niego litr mleka schłodzony w lodówce i dokładnie wymieszaj. W ten sposób powstanie temperatura 40-45 stopni, idealna do rozwoju bakterii probiotycznych.

3. Do tak przygotowanego mleka dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj.

4. Przykryj garnek, okryj kocem lub ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na 6-8 godzin (np. pod kaloryfer lub w miejsce, gdzie nie grozić mu będzie wychłodzenie).

5. Po 6-8 godzinach wstaw jogurt do lodówki, gdzie dodatkowo zgęstnieje.

Tak przygotowany Jogurt Domowy, można spożywać do 7 dni. Z każdym kolejnym dniem jogurt będzie nieco kwaśniejszy.

Aby przygotować kolejny jogurt, odlej 0,5 litra zrobionego jogurtu i powtórz powyższy przepis, zaczepiając mleko jogurtem, zamiast saszetką z bakteriami. W ten sposób możesz przygotować jogurt 3-4 razz. Nasępnat-skte4 lit

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

<-otowanego w magaz19a39801owanydo niego !>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

<-oórych obecnunki, do 7, ktodrzez ach może 59bec7em, Małurt Domo59bec7em zawartośćlekszy przepiebaąAby prl;">- saszetkę Jogurtu Domowego.

Zame- zdzie nal;">- saszetkę Jogurtu Domowego.

Tak iwaniew5 ly Jbarczta sn styleych le i osozZameta sna wyą.psize: sak prz na akteriami. Wzl="fontb lel jooz"l;">- saszetkę Jogurtu Domowego.

towne- 150%>

SPOSÓB g>np. sojowegoJod

- saszetkę Jogurtu Domowego.

towne- 150%>

- saszett: 10px; paddin 10px; paddingN



ję&ype="hiddeprintnbsp; olbar=0,recommenden" name="inga= 15px Ta&iotye=BR>

Dostępna ilośćws/add.php?id=2987&user_id=2987&product=+Jogurt+FIT+%26+SLIM+starter+kultury+bakterii+-+naturalny+probiotyk+zr%F3b+w%B3asny+jogurt+-+1+fiolka+%28%2ADCBR%29&sess_id=1f0b42e99759bec7efd19a39801a;'>
< >
0px; p







recenzję&"  "170 title="Dodaj do przechow" heighimputImage" type="image" srnews3emes/base/blu21=tt/_img/ku1">rc="/photo/bold al <13=tt/_img/ku1"kp170" heighimputImage" type="image" srnews4emes/base/blu13=tt/_img/ku1"kp o pr / o pr / > o pr /ni"> / al <171=tt/_img/k35=t"center"> news2="hipa ="171" news3" #" onclick='docuheit.getEleheitById("newslettinpf ").submit();'> 59bec7e-mailboldb4pa ="171" news3" #" onclick='docuheit.getEleheitById("newslettin").t type= Usuń "; docuheit.getEleheitById("newslettinpf ").submit();'> Usuń e-mailboldb4p / e/ > eb eceite div "/div>eceite fb:like http://www.facebook.com/url"s/Młyn-Gosp9berczy-Paweł-Bogutyn-BogutynMlynpl/10861210256206tr>send 8tr>s801_faces e/div> <169=trc="/photo cellspac3.photo cellndex3.photo-al <137=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" sr <32=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" srwiecej1emes/base/blu32=tt/_img/ku4"=rc="/photo/bo / e d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al br/db4p / al b d'169't"cente'ceite ' colspate'2' BIOVEA EUROPEp strong>p170" hei'/produc/ps/241to" '=rc="/ph'0'/bold 170>p / d'169't"cente'ceite ' colspate'2' Produkty Amanpranap strong>p170" hei'/produc/ps/191to" '=rc="/ph'0'/bold 170>p / d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al br/db4p / al <137=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" srrecenzjeemes/base/blu137=tt/_img/ku4"> <32=tt/_img/ku4"="center kpa comheits="50"><169=t"center olspater2" background-color: #f4f1e5ng- br/deceite A#div1:link {tex -decora : none} A#div1:visited {tex -decora : none} A#div1: ve {tex -decora : none} A#div1:hovinu{tex -decora : none; color: red;}p sty >floa"pa"> /i/go/_bbackground-color: #f4f1e5ng- br/deceite A#div1:link {tex -decora : none} A#div1:visited {tex -decora : none} A#div1: ve {tex -decora : none} A#div1:hovinu{tex -decora : none; color: red;}p sty >floa"pa"> /i/go/_bbackground-color: #f4f1e5ng- br/deceite A#div1:link {tex -decora : none} A#div1:visited {tex -decora : none} A#div1: ve {tex -decora : none} A#div1:hovinu{tex -decora : none; color: type;}p sty >kliknij tu aby zobaczyć wszystkie produkty z komeitarzami<137=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" src/ptyfikatyemes/base/blu137=tt/_img/ku4"> <32=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" srwiecej1emes/base/blu32=tt/_img/ku4"=rc="/photo/bo / e d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al br/db4p / al d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al a http://www.mikrofirmyeml/katalog-firm/14887,mlyn-gosp9berczy-pawel-bogutyn.html" target="_blank kp170" heighimputImage" type="image" srmikrofirmyeo" narc="/photo/b 170>p a-al br/db4p / d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al a http://www.rzetelnafirmaeml/BusinaseCard.aspx?bann/phFJVFGEIS" target="_blank kp170" heighimputImage" type="image" srrzetelnafirmaeo" narc="/photo/b 170>p a-al br/db4p / d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al a http://www.zaufanastronaeml/c/ptyfikaty/www.bogutynmlyneml" target="_blank kp170" heighimputImage" type="image" srzaufana-strona-c/ptyfikat.gifnarc="/photo/b 170>p a-al br/db4p / d<169=t"centerceite o colspater2" background-color: #f4f1e5ng-al br/db4p / alal <137=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" sr op10emes/base/blu137=tt/_img/ku4"> <32=tt/_img/ku4"="center kp170" heighimputImage" type="image" srwiecej1emes/base/blu32=tt/_img/ku4"=rc="/photo/bo / al <169=t"center olspater2" background-color: #f4f1e5ng- eceite eb font" font-w/_imgliboldn font-size: 12ding-Kategoria: PRODUKTY SPECJALNE /nint> eb 0b42eeb 0b42eediv 7.0px Tahob/bb e/div>
17.0px Tahob/bb e/div>
<100%ytrc="/photo cellspac3.photo cellndex3.photo "centerceite o al <"center"> >"170" heighimputImage" type="image" srstopka"171.gifna/form><12=tt/_img/k37=kp o pr an="center">
<1">© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i hiddrmacje jak również"ngzwy handlowe i"ngzwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też"są znakam_ towarowym_ zastrzeżonym_ lub ngzwam_ zastrzeżonym_ firm lub ich właścicie=" i"zost"ły użyte w serwisie jedynie w celod nideityfikacyjnych. Dane i hiddrmacje za71rte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie7efdcelów hiddrmacyjnych. Wszelkie mate i"ły, hiddrmacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp.7efstępne w serwisie www.bogutynmlyneml nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez7pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Mate i"ł ten jest ograniczony prawam_ autorskim_ oraz innym_ prawam_ i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej ddrmie.bb e/nint> eo / / > bb e < Linki bb reklamowe  font"color> <"center"> > a http://soteeml" target="_blank kOprogramowanie: SOTEłaa:   bb al / / e/ > al /body e/html>
font-size: 1ket/it/_imgli=" stn/form: 9" stnfloa"pa /i/go/_b"/div>
font-size: 1ket/font-w/_imgliboldng-pawlos /nint>: font-size: 11 stncolor: #3754cf/font-w/_imgliboldng-59becę je7efdmieszanki chlebowej, znakomicie poprawia smak id19a3strzenność chleba, no idmają du... /nint>"/div><169=t"center olspater2"
font-size: 1ket/it/_imgli=" stn/form: 9" stnfloa"pa /i/go/_b"/div>
font-size: 1ket/font-w/_imgliboldng-Marta /nint>: font-size: 11 stncolor: #3754cf/font-w/_imgliboldng-Z tejdmieszanki bardzo łatwo można wykonać pyszne chrupiące bułeczki. Przyg wujemy ciasto wg. ... /nint>"/div><169=t"center olspater2"
Copyyle=" 2006-2010 BogutynMłynp o pr an="center stopka1/base/blu751f0 <22=tt/_img/k37=kp o pr / o pr / > bo / al <"centerceite o al <787ytrc="/photo cellspac3.photo cellndex3.photo "centerceite o al <"center"> >"170" heighimputImage" type="image" srplatnosci.gifnkp o pr / o pr / > bo / / > b <957"