BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 1  Produktów w sklepie: 3077     Dostępnych w magazynie: 1330
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Jogurt FIT & SLIM starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny jogurt - 1 fiolka (*DCBR)
Producent:   Zakwaski


Dostępna ilość : pozostała ostatnia sztuka



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 6.60 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
Anna S.: Kupuję ten starter już od ponad pół roku, osiągnełam mistrzostwo w robieniu naturalnego pysznego kefiru jak i wielu opcji smakowych. Produkt naprawdę warty polecenia.
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


Saszetki z serii Vital - jogurt naturalny. Bakterie ze szczepów: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus do samodzielnej produkcji tradycyjnego jogurtu domowego o bardzo delikatnym smaku.

Cecha wyróżniająca produkt: delikatny, kremowy smak.

Do przygotowania jogurtu z 2 litrów mleka pasteryzowanego.

Propozycja podania: jogurt z truskawkami, ziarnami słonecznika i pestkami dyni

 

Zrób probiotyczny Jogurt Domowy – żywe kultury bakterii - 2 do 10 litrów jogurtu.

 

DLACZEGO JOGURT DOMOWY?

Za odporność naszego organizmu współodpowiada prawidłowa flora bakteryjna jelit. Łatwo ją jednak zaburzyć. Nieprawidłowa dieta, alkohol, antybiotykoterapia czy niektóre choroby, to czynniki niekorzystnie wpływające na skład flory bakteryjnej. W konsekwencji pojawiać się mogą częste infekcje, biegunki, zaparcia, rozregulowanie procesów trawiennych i wiele innych niekorzystnych objawów. Problem ten dotyka zarówno dzieci jak i osoby dorosłe, często męczy osoby w wieku podeszłym i wymagające stałej rekonwalescencji.

Jogurty probiotyczne to znany od wieków, sprawdzony sposób wspierania flory bakteryjnej jelit. Poprzez wprowadzenie do codziennej diety jogurtów zaszczepionych probiotycznymi szczepami bakterii, dostarczamy wsparcie naturalnej florze jelitowej, często osłabionej w wyniku błędów żywieniowych, używek czy podawanych leków. Można to osiągnąć poprzez wprowadzenie do diety samodzielnie przygotowywanego Jogurtu Domowego. W odróżnieniu od jogurtów przygotowywanych przemysłowo, mamy pewność, że Jogurt Domowy zawiera wystarczającą ilość probiotycznych szczepów bakterii, nie zawiera mleka w proszku i innych zbędnych dodatków, a jego termin ważności nie jest podejrzanie długi.

WSPARCIE FLORY JELITOWEJ

Oferowany Jogurt Domowy, to startery probiotyczne z czterema probiotycznymi i uznanymi szczepami bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, których obecność w jelitach jest naturalnym wsparciem flory bakteryjnej.

Przy pomocy oferowanej tu saszetki możecie Państwo przygotować od 2 do 10 litrów probiotycznego Jogurtu Domowego.

Do przygotowania Jogurtu Domowego można użyć mleka krowiego, koziego lub roślinnego np. sojowego (w przypadku mleka roślinnego zaleca się użyć mniejszej ilości 1-1,5 litra. Czas oczekiwanie na ścięcie się mleka może być też dłuższy).

Czas przygotowania 2 litrów jogurtu to zaledwie 10 minut!

 

CO POTRZEBUJEMY?

- garnek na 2 litry mleka

- saszetkę Jogurtu Domowego.

- 2 litry mleka pasteryzowanego (mleko tzw. „prosto od krowy” trzeba wpierw zagotować, ponieważ duża ilość bakterii mlekowych może uniemożliwić zaszczepienie się bakterii probiotycznych z saszetki).

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Jeden litr mleka zagotuj, drugi schłodź w lodówce.

2. Po zagotowaniu litra mleka, wlej do niego litr mleka schłodzony w lodówce i dokładnie wymieszaj. W ten sposób powstanie temperatura 40-45 stopni, idealna do rozwoju bakterii probiotycznych.

3. Do tak przygotowanego mleka dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj.

4. Przykryj garnek, okryj kocem lub ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na 6-8 godzin (np. pod kaloryfer lub w miejsce, gdzie nie grozić mu będzie wychłodzenie).

5. Po 6-8 godzinach wstaw jogurt do lodówki, gdzie dodatkowo zgęstnieje.

Tak przygotowany Jogurt Domowy, można spożywać do 7 dni. Z każdym kolejnym dniem jogurt będzie nieco kwaśniejszy.

Aby przygotować kolejny jogurt, odlej 0,5 litra zrobionego jogurtu i powtórz powyższy przepis, zaczepiając mleko jogurtem, zamiast saszetką z bakteriami. W ten sposób możesz przygotować jogurt 3-4 razy. Następnie użyj kolejnej saszetki, ponieważ skład flory bakteryjnej z każdym kolejnym przygotowaniem może się zmieniać, a konsystencja i właściwości jogurtu mogą słabnąć.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

- saszetki należy przechowywać w lodówce!

- naturalnym procesem jest oddzielanie się serwatki. Małą ilość serwatki wymieszaj z jogurtem, dużą odlej.

- pamiętaj: nie podgrzewaj mleka powyżej 45 stopni, nie podgrzewaj mleka już zaszczepionego bakteriami probiotycznymi. Zbyt duża temperatura może być przyczyną niepowodzenia.

- Jogurt pod 2-3 dniach od przygotowania zawiera minimalną ilość laktozy, może być więc dobrze tolerowany przez osoby z nietolerancją. Jogurt można też przygotować z mleka bez laktozy.

Termin ważności: 18 miesięcy od daty produkcji

Przechowywać w lodówce w temp. 5 stopni.




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Jogurt STREPTOSAN VIVO starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny jogurt - 1 fiolka (*DCBR) 6.60 PLN
Kefir wodny VIVO starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny kefir - 1 fiolka (*DCBR) 6.60 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.1 kg 27.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.25 kg 65.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.5 kg 120.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 1 kg 230.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.1 kg (ok. 180 tabletek 550mg) 32.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.25 kg (ok. 450 tabletek 550mg) 75.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.5 kg (ok. 900 tabletek 550mg) 130.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 1 kg (ok. 1800 tabletek 550mg) 250.00 PLN
Gotukola plus BIO 90 kapsułek 65.10 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 0.25 kg NOWOŚĆ 100.00 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 0.5 kg NOWOŚĆ 180.00 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 1 kg NOWOŚĆ 340.00 PLN
Jagody ACAI w proszku BIO (Brazylia) 0.1 kg 100.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Kosmetyki DrBronner
Zakwasy i słody MILLBO


Herbata zielona jaśminowa SUPER JASMINE TEA - 100g puszka ...

Aga: To najsmaczniejsza herbata jaśminowa, jaką piłam. Idealny smak i aromat.


Mąka SEMOLINA z pszenicy durum 1 kg (włoska grano duro)

kkk76: Wystarczy dodać trochę wody i makaron gotowy! Rewelacyjna







Kategoria: Kawy ziarniste aromatyzowane

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE