BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 2955     Dostępnych w magazynie: 1641
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Naturalny zakwas (koncentrat) SPRING CIABATTA Home - 0.5 kg
Producent:   Millbo


Dostępna ilość : powyżej 500



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 21.00 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


 

Spring Italian Ciabatta

Nazwa “Ciabatta” oznacza tyle co “pantofel” I oznacza prostokątny bochenek chleba, o specyficznym smaku, miękkim wnętrzu i grubej, chrupiącej skórce.

Uważa się, że Ciabatta pochodzi z regionu leżącego w dorzeczu i w delcie rzeki Pad, na południe od Wenecji. W tym regionie pszenica była przez wiele lat jednym z głównych towarów handlowych, a wynaleziona przez Wenecjan i wyrabiana z mąki pszennej Ciabatta zyskała ogromną popularność. Mąka użyta do wyrobu Ciabatty ma mniejszą zawartość białka niż tradycyjna mąka. Pozwala to absorbować ciastu więcej wody, przez co można uzyskać grubą i chrupiąca skórkę a jednocześnie białe i miękkie wnętrze o charakterystycznej strukturze plastra miodu.

Dzisiaj Ciabatta jest wyrabiana z wody lub mleka i jest dostępna we wszystkich formach i rozmiarach, co sprawia że jest równie dobra jako cały posiłek jak i jako niewielka przekąska.

Spring Ciabatta firmy Millbo Italian to sproszkowany koncentrat zakwasu chlebowego, który nadaje bochenkom wyjątkowego smaku oraz umożliwia powstanie wyjątkowej, chrupiącej skórki. Ciabatta znana dziś w wielu krajach odbiega znacznie od oryginalnego, włoskiego przepisu, jednakże stosując Spring Ciabatta możesz otrzymać autentyczny smak Ciabatty jednocześnie zachowując wygodę produkcji. Spring Ciabatta jest niezwykle prosta w użyciu i może być stosowana przez wszystkie piekarnie.

Sugerowane dodatki i nadzienia: Dodatek oliwy z oliwek nie jest niezbędny, lecz doda on kolejny wyraźny aromat do otrzymanej Ciabatty.

Technologia produkcji naturalnej ciabatty z użyciem zakwasu naturalnego

Prawdziwa włoska Ciabatta jest pieczywem niezwykle popularnym w wielu krajach świata. Zarówno chlebki o gramaturze 400 gram jak i 200 gram, są uznanym markowym pieczywem kojarzącym się z północą Włoch. Prawdziwa Ciabatta powinna charakteryzować się chrupiącą skórką, specjalnym zapachem oraz dużymi porami w strukturze miękiszu. Produkcja Ciabatty wbrew opiniom wcale nie jest trudna, pod warunkiem używania dobrej jakości półproduktów. Technologia przedstawiona poniżej pozwala na wypiek oryginalnej włoskiej Ciabatty, w krótkim czasie, przy zastosowaniu wyłącznie naturalnych produktów.

Mąka pszenna 970g
Zakwas -Spring Ciabatta 30 g
Sól 20g
Drożdże 30g świeże lub instant 8g (LaSaffre) lub 16g innych firm
Woda 650-680g

  • Wymieszać składniki (spiralny mixer) przez 5 minut na pierwszym biegu dodając 60% wody, następnie 10 minut na biegu drugim dodając resztę wody w dwu lub trzech częściach. Temperatura gotowego ciasta powinna wynosić 26 stopni C.
  • Ciasto pozostawić na około 45 minut w posmarowanym oliwą z oliwek lub mąką, plastikowym pojemniku. Pojemnik powinien być szczelnie zamknięty.
  • Wyłożyć ciasto na oprószony mąką stół - obchodzić się z ciastem ostrożnie, unikać uszkodzeń przy wyjmowaniu z pojemnika. Następnie ciąć na odpowiedniej szerokości paski oraz kawałki.
  • Garować najlepiej na drewnianych oprószonych mąką podkładkach, przy 30 stopniach C oraz wilgotności około 80 % przez 30 do 40 minut.
  • Odwrócić kawałki na drugą stronę, można wyciągać na pożądane długości.
  • Pieczenie z małą ilością pary, w temperaturze 230 stopni C przez około 30 minut małe kawałki, natomiast większe przez 35 do 40 minut.
  • Na 10 minut przed końcem pieczenia otworzyć włazy pieca

Możliwe jest dla podkreślenia smaku dodanie do receptury około 1.5 do 2% oliwy z oliwek - extra virgin, należy w takim przypadku pamiętać iż dodatek oliwy zredukuje absorpcję wody o około 1%

 

 

UWAGA!

Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (świeżymi lub również instant).




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Cukier cynamonowy 20g BIO Amylon 1.70 PLN
Cukier cytrynowy 20g BIO Amylon 1.70 PLN
Cukier trzcinowy waniliowy 8g BIO (*DCBR) 5.30 PLN
Cukier waniliowy 20g BIO Amylon (*DCBR) 3.20 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 0.5 kg 29.00 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 1 kg 54.00 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 10 kg (oryginalny karton 20x0.5kg) 480.00 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 100 g 8.00 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 2,5 kg 132.00 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 5 kg (10x0.5kg) 258.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant - saszetka 8 g 1.50 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 0.5 kg 29.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 1 kg 54.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 10 kg (oryginalny karton 20x0.5kg) 480.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 125 g 10.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Napoje z całymi owocami
Miody Manuka HNZ


Kaszka makaronowa 450 z pszenic zwyczajnych 1 kg

r.kulawiak: Jest świetna przy wyrabianiu makaronu. Zawsze używałam mąki pszennej 500 ale przerzuciłam się na...


Mąka SEMOLINA z pszenicy durum 1 kg (włoska grano duro)

Al: Świetna jakość i dostawa w terminie!







Kategoria: Dodatki piekarskie (drożdże, naturalne zakwasy)

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE  


Oferta naszego sklepu jest dostępna w Pasażu Handlowym mBanku - co jest gwarancją najwyższej jakości sprzedawanych towarów i usług.