BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 2  Produktów w sklepie: 3077     Dostępnych w magazynie: 1330
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Zakwas chlebowy - IBIS LeSaffre - 1 kg
Producent:   LeSaffre


Dostępna ilo¶ć : powyżej 200



Zamówić można ilo¶ć nie większ± niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 21.00 PLN



Daty przydatno¶ci widoczne na zdjęciach s± przykładowe.
Zdjęcia s± własno¶ci± BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


Suchy zakwas IBIS LeSaffre - opakowanie 1 kg (przepakowywane z większych opakowań)

Skład: m±ka pszenna, kwas cytrynowy, kwas mlekowy

Zastosowanie: Suchy zakwas do różnego rodzaju pieczywa żytniego i mieszanego.

Zalety stosowania:
- wysokoskoncentrowany i ekonomiczny w użyciu
- skraca i ułatwia proces produkcji
- nadaje pieczywu wła¶ciwy smak i aromat zastępuj±c prowadzenie wielofazowe
- szczególnie przydatny podczas zwiększonej produkcji i przy nieplanowanych zamówieniach
- może być używany jako regulator kwasowo¶ci w poł±czeniu z procesem fermentacji kilkufazowej.

Dozowanie: od 8 do 12 gram na 1 kg m±ki

Okres przechowywania: 24 miesi±ce w zamkniętym opakowaniu w miejscu suchym w temp. do 25°C
Przykładowe receptury:
m±ka pszenna t.850 3 kg
m±ka żytnia t.720 7 kg
Zakwas 0,12 kg
drożdże 0.2 - 0.25 kg
sól 0.15 - 0.17 kg
woda ok. 5.5 - 6 litrów

m±ka pszenna t.850 5 kg
m±ka żytnia t.720 5 kg
Zakwas 0,11 kg
drożdże 0.2 - 0.25 kg
sól 0.15 - 0.17 kg
woda ok. 5.5 - 6 litrów

Czas miesienia: miesiarka spiralna 4-6 min
. miesiarka szybkoobrotowa 6-8 min.

Zasady stosowania:
- należy wymieszać na sucho z m±k±
- temperatura ciasta 27-29°C
- ciasto dzielić i formować po 10 - 20 minutach

Przy zastosowaniu jako regulatora kwasowo¶ci należy dodać przy sporz±dzaniu fazy ostatniej, tj. ciasta w dawce odpowiednio mniejszej, zależnej od ilo¶ci i jako¶ci kwasu uzyskanego metod± fermentacji kilkufazowej

Zezwolenie : IBIS odpowiada ¶wiatowym standardom FAO/WHO oraz posiada zezwolenie Głównego Inspektora Sanitarnego nr ZPU 4431-Sd.-Zb.-34/IT/95 z dn 19.07.1995

Producent: LeSaffre

 

 

UWAGA!

Zakwas instant nie powoduje wyrastania ciasta chlebowego, polepsza smak i aromat gotowego wypieku jak również strukturę miękiszu.

Zakwas instant stosujemy razem z drożdżami (¶wieżymi lub również instant).




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Cukier cynamonowy 20g BIO Amylon (*DCBR) 1.40 PLN
Cukier cytrynowy 20g BIO Amylon (*DCBR) 1.40 PLN
Cukier trzcinowy waniliowy 8g BIO (*DCBR) 6.60 PLN
Cukier waniliowy 20g BIO Amylon (*DCBR) 2.90 PLN
Drożdże cukiernicze Instant "złote" - 0.5 kg 29.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 2 g na 0.5 kg m±ki 1.00 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 3 g na 0.75 kg m±ki 1.10 PLN
Drożdże piekarskie Instant "czerwone" - 4 g na 1 kg m±ki 1.20 PLN
Naturalny PŁYNNY zakwas pszenny LS1 (¶rednia kwasowo¶ć) - 0.25 kg 10.00 PLN
Naturalny PŁYNNY zakwas pszenny LS2 (duża kwasowo¶ć) - 0.25 kg 10.00 PLN
Naturalny słód jęczmienny mielony MALT IT 130 - bardzo mocno palony - 0.25 kg 10.50 PLN
Naturalny słód jęczmienny mielony MALT IT 130 - bardzo mocno palony - 0.5 kg 18.00 PLN
Naturalny słód jęczmienny mielony MALT IT 130 - bardzo mocno palony - 1 kg 30.00 PLN
Naturalny słód jęczmienny mielony MALT IT 14 - diastatyczny - 0.25 kg 6.00 PLN
Naturalny słód jęczmienny mielony MALT IT 14 - diastatyczny - 0.5 kg 10.50 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Ksylitol cukier brzozowy
Wody z Pirenejów


MIESZANKI CHLEBOWE MIX 1 : 9 x mieszanka 0.5 kg = 4.5 kg

marta paj±k: rewelacja !


OLD POLAND BURSZTYN - 190 g SER SZLACHETNY długodojrzewa...

Maria: Genialny ser!!!!!!!!!!! Niech się schowaj± wszystkie szwajcarskie, francuzkie i wszystkie inne. ...







Kategoria: Dodatki piekarskie (drożdże, naturalne zakwasy)

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowo¶ci| O firmie| Regulamin i polityka prywatno¶ci| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występuj± w serwisie mog± być lub też s± znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich wła¶cicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie s± publikowane wył±cznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mog± być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE