BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 2  Produktów w sklepie: 3076     Dostępnych w magazynie: 1320
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Chleb własnego wypieku. Ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie
Producent:   Multico


Dostępna ilość : 8 sztuk



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 26.30 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Ostatnie recenzje:
karwan794: Cenię tą książeczkę za rozdziały przed przepisami (patrz opis poniżej "zawartość"): dużo ciekawych informacji podanych w przystępny sposób ze zdjęciami. W przepisach każdy znajdzie coś dla siebie. Zaczynałem wypieki od tej książeczki... i innych nie potrzebowałem. Cała wykonana ze śliskiego,grubego papieru (lekko błyszczący) więc tak łatwo się nie wybrudzi i nie zniszczy. Sporo zdjęć gotowych wypieków (przekrojone). Naprawdę trafiony zakup.
olciaky: Książka pełna jest ciekawych przepisów. Wychodzą z niej smaczne chlebki (nie tylko z automatu). Ma niewielki format, bardzo poręczna!
Dodaj recenzję    Pokaż wszystkie recenzje


format: 120 stron, oprawa miękka, format 130x190
data wyd.: 2006
wydawca: Multico

Chleb własnego wypieku - czy to się może udać?
TAK! Spróbuj, zobaczysz jakie to proste. Teraz chleb pieczony w domu udaje się zawsze.

Własny chleb to:

- zmiana sposobu odżywiania,
- zupełnie nowe smaki,
- piękny zapach w całym domu,
- dodatkowa przyjemność dla całej rodziny.

Eksperymentuj, próbuj różnych przepisów, korzystaj z dobrych i sprawdzonych rad, baw się z przyjaciółmi.
Ponad 120 sprawdzonych przepisów na chleby tradycyjne i regionalne, pełnoziarniste, bezglutenowe, z dodatkami. A także na słodkie bułki, chałki i ciasta.
Przepisy na pasty do chleba, potrawy z chleba.
Dodatkowe informacje na temat produktów i urządzeń dostępnych na rynku.
Bądź na czasie. Piecz i jedz domowy chleb!


Chleb własnego wypieku - czy to się może udać?

TAK! Spróbuj, zobaczysz jakie to proste. Teraz chleb pieczony w domu udaje się zawsze.

Własny chleb to:
• zmiana sposobu odżywiania,
• zupełnie nowe smaki,
• piękny zapach w całym domu,
• dodatkowa przyjemność dla całej rodziny.

Eksperymentuj, próbuj różnych przepisów, korzystaj z dobrych i sprawdzonych rad, baw się z przyjaciółmi.

Ponad 120 sprawdzonych przepisów na chleby tradycyjne i regionalne, pełnoziarniste, bezglutenowe, z dodatkami. A także na słodkie bułki, chatki i ciasta.

Przepisy na pasty do chleba, potrawy z chleba.

Dodatkowe informacje na temat produktów i urządzeń dostępnych na rynku.

Bądź na czasie. Piecz i jedz domowy chleb!

Chleb jest ważnym elementem naszego pożywienia. Właśnie z tego powodu powinniśmy wiedzieć, jakie składniki zawiera. Ma to znaczenie nie tylko dla osób z alergią pokarmową, ale dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Oczywiście dużą rolę odgrywają indywidualne upodobania. O spełnieniu wszystkich tych warunków można pomyśleć, piekąc własny chleb.

Ręczny wypiek chleba jest dość żmudny i wyczerpujący. Poza tym wymaga wiedzy na temat czasu wyrabiania, rośnięcia ciasta i temperatury, w jakiej rozczyn ma rosnąć. O wiele prościej i wygodniej przebiega cały proces w wypadku pieczenia w automacie.

Maszyna wykonuje wszystkie żmudne i czasochłonne prace. Mieszanie, wyrabianie, wyrastanie i pieczenie – to wszystko odbywa się w sposób całkowicie zautomatyzowany. Urządzenie produkuje zdrowy, świeży, pieczony w domu chleb, a nasz wkład pracy jest minimalny. Ten przydatny pomocnik nie tylko „wyczarowuje" świeży chleb według naszych upodobań, ale potrafi o wiele więcej: zagniata ciasto drożdżowe lub na pizzę, a nawet, zależnie od modelu, może przygotować powidła. W porównaniu ze zwykłym piekarnikiem automat do pieczenia zużywa zaledwie jedną czwartą albo połowę energii elektrycznej.

Automat do pieczenia chleba wydaje się więc niezbędnym wyposażeniem kuchni i na pewno korzystanie z niego sprawi wiele przyjemności. Rano budzi rozchodzący się w całym domu zapach świeżo upieczonego chleba. Nie jest to żadne senne marzenie, tylko rzeczywistość, którą można stworzyć dzięki temu wszechstronnemu urządzeniu z wbudowaną funkcją programowania czasu pieczenia.

Z pomocą automatu daje się piec bardzo różne rodzaje chleba, w zasadzie bez ograniczeń. Po zdobyciu pierwszych doświadczeń w pieczeniu można puścić wodze fantazji i zacząć tworzyć własne przepisy. Pieczenie chleba w automacie jest bardzo przyjemnym i pożytecznym doświadczeniem. Daje nie tylko dużo satysfakcji, ale też poczucie niezależności, bo nawet w okresie świąt czy w weekendy można zawsze mieć w domu świeży chleb własnego wypieku.

Życzę wiele radości podczas lektury książki i wypiekania chleba. Smacznego!

ZAWARTE W KSIĄŻCE PRZEPISY:

bułeczki owsiane
bułeczki pełnoziarniste
chleb a la pizza
chleb anyżowy
chleb biały wiejski
chleb bezglutenowy ziemniaczany
chleb błonnikowy
chleb cebulowy
chleb cytrynowy
chleb czarny razowy
chleb czekoladowy
chleb czosnkowy
chleb dyniowo-jogurtowy
chleb figowy
chleb gryczany
chleb herbaciany
chleb i sól na prezent
chleb jabłkowy
chleb jęczmienny
chleb jogurtowy
chleb kminkowy
chleb kukurydziany
chleb kukurydziany na bezglutenowym zakwasie miodowym
chleb makowo-cytrynowy
chleb marchewkowy
chleb marchewkowy II
chleb marchwiowy miodowy
chleb maślankowy
chleb maślankowy miodowy
chleb mieszany miodowy
chleb miodowo-sezamowy
chleb na winie
chleb na zakwasie
chleb oliwkowy
chleb orkiszowy pełnoziarnisty
chleb orkiszowy z boczkiem
chleb orzechowy
chleb owocowy
chleb owsiany
chleb paprykowy
chleb paprykowy II
chleb pieprzowy
chleb „pięć ziaren”
chleb piwny
chleb pomarańczowy
chleb pomidorowy
chleb pszenny jasny
chleb pszenny mieszany
chleb razowy jogurtowy
chleb razowy ze śrutą z zielonego ziarna
chleb rodzynkowe-rumowy
chleb rodzynkowy
chleb ryżowy
chleb sezamowy
chleb słonecznikowy
chleb sojowy
chleb śrutowy
chleb tostowy
chleb twarogowo-orzechowy
chleb twarogowy
chleb wieloziarnisty
chleb wiśniowy
chleb z boczkiem
chleb z kiełkami pszennymi
chleb z kiszoną kapustą
chleb z krokantem
chleb z otrębami
chleb z otrębami II
chleb z pestkami dyni
chleb z piwem słodowym
chleb z płatkami owsianymi
chleb z porem
chleb z siemieniem lnianym
chleb z suszonymi pomidorami
chleb z ziarnami
chleb z zieleniną
chleb z żółtym serem
chleb ziemniaczano-słonecznikowy
chleb ziemniaczany
chleb ziemniaczany
chleb ziołowy
chleb żytni mieszany
chleb żytni śrutowy
chrupiące kostki chlebowe
ciasto drożdżowe pełnoziarniste
ciasto drożdżowe słodkie
ciasto drożdżowe słone
ciasto na pizzę
ciasto twarogowe
francuskie tosty
humus
masło paprykowe
mus gruszkowy
niedzielne bułeczki
obazda po frankońsku
pasta bananowa
pasta cebulowo-orzechowa
pasta czekoladowa
pasta jajeczna
pasta łososiowa
pasta malinowa
pasta ogórkowa
pasta oliwkowa
pasta pistacjowa
pasta pomidorowa
pasta rodzynkowa
pasta smalczykowo-szynkowa
pasta tofu z ziołami
pasta tuńczykowa
pasta z ciecierzycy
pasta z czosnkiem niedźwiedzim
pasta z prosa z owocami
pasta z syropem klonowym
pasta z żółtego sera
pikantna pasta fasolowa
podpłomyk
przekładaniec chlebowy
pudding chlebowy
szynka w cieście chlebowym
wesołe buziaki
wykwintna pasta morelowa
zapiekanka serowo-chlebowa
zupa z chleba

Zawartość

Wstęp

Automat do pieczenia chleba
Wybór odpowiedniego modelu
Jak działa automat do pieczenia chleba?
Wkładanie formy do pieczenia
Dodawanie składników
Wybór programu
Pieczenie
Postępowanie po zakończeniu programu
Czyszczenie
Jak zrobić udany wypiek?
Przed pieczeniem
Po zakończeniu wypieku
Co robić, gdy

Zachowanie świeżości chleba
Środki konserwujące
Przedłużanie trwałości
Właściwe przechowywanie chleba
Zamrażanie chleba

Chleb a zdrowie
Choroby związane z odżywianiem
Alergia pokarmowa
Atopowe zapalenie skóry
Celiakia
Cukrzyca

Składniki
Zboża
Od ziarna do mąki
Typy mąki
Mąka pełnoziarnista
Śruta
Mąka pszenna
Mąka żytnia
Mąka orkiszowa
Inne rodzaje mąki
Szkodniki zbożowo-mączne
Gotowe mieszanki wypiekowe
Środki spulchniające
Drożdże
Zakwas
Nastawianie zakwasu
Zakwas miodowy
Przygotowanie zaczynu na bazie zakwasu miodowego
Proszek do pieczenia
Płyny
Woda
Mleko
Tłuszcze
Sól
Jaja
Oznakowanie jaj
Cukier
Zamienniki cukru
Miód
Owoce suszone, orzechy, ziarna, nasiona roślin oleistych
Przyprawy

Przepisy
Dodawanie składników
Regionalne specjały
Chleb pełnoziarnisty
Pieczywo wykwintne
Pieczywo słodkie
Pieczywo bezglutenowe
Smakowite pasty do chleba
Chleb jako składnik potraw
Ciasto z automatu do pieczenia chleba
Chleb jako symbol
Zwyczaje związane z chlebem
Chleb jako oznaka gościnności
Chleb na każdą okazję
Chleb i polityka
Chleb w mowie potocznej

Wykaz przepisów




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Dr Pierre DUKAN - Metoda Doktora Dukana 22.40 PLN
Dr Pierre DUKAN - Nie Potrafię Schudnąć. Rewelacyjna Francuska Dieta Odchudzająca 14.90 PLN
Dr Pierre DUKAN - Recepta na zdrowie Dr. Dukana 14.90 PLN
Egzotyczne owoce i warzywa w kuchni PROMOCJA 19.99 PLN
750 tradycyjnych polskich potraw 320 stron 62.20 PLN
Gotowanie na parze 44.30 PLN
Jak samemu przepowiadać pogodę - poradnik 31.50 PLN
KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU 29.40 PLN
Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku 41.00 PLN
Mięso i inne przysmaki z ogniska 36.80 PLN
MIÓD propolis, pyłek, wosk 36.80 PLN
Polska kuchnia regionalna 320 stron 107.40 PLN
Ryby 38.00 PLN
Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie 36.80 PLN
Sałatki 38.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Produkty ze stewii
Zakwasy i słody MILLBO


MIESZANKI CHLEBOWE MIX 2 : 10 x mieszanka 1 kg = 10 kg

rompi: Super mieszanki, chleby wychodzą bardzo smaczne, robię bez drożdży na własnym zakwasie, 450 g ...


Mąka orkiszowa ECCO typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 k...

danuta: w dobie konserwantów genetycznie zmutowanych ziaren zbóż , polecam własnie mąke orkiszowa która ...







Kategoria: Książki i poradniki





2. KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU

Cena brutto:   29.40 PLN




4. SŁYNNE LEKI ANTYRAKOWE

Cena brutto:   10.50 PLN
Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE