BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3096     Dostępnych w magazynie: 1284
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Proteiny ryżowe w proszku BIO - 80% białka (Rumunia) - 0.5 kg
Producent:   SuperFoods


Dostępna ilość : 10 sztuk



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 65.00 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


PROTEINY RYŻOWE

 

PRZEGLĄD

 

Proteiny ryżowe wraz z naszymi owocowymi proszkami pozwalają uzyskać wiele smacznych koktajli owocowych. Dodaj banany, baobab lub jagody goji, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, dodaj proteiny ryżowe do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.

 

INFORMACJE OGÓLNE

 

Ryż jest bardzo ważnym produktem na całym świecie, uprawianym od ponad 10.000 lat. Jest podstawowym produktem żywnościowym dla ponad 3 mld ludzi, który przez dłuższy okres czasu stanowił pożywienie dla większej ilości osób niż inne uprawy. Ryż to rodzaj trawy i ważne źródło witamin, minerałów, błonnika i węglowodanów złożonych. Na wszystkich zamieszkiwanych kontynentach znajdują się tysiące różnych odmian ryżu, ale najczęściej spotykaną i najważniejszą odmianą jest ryż siewny.

 

Poza wodą (około 75%) białko jest największym składnikiem mięśni (średnio 20%). Gdy mięśnie poddawane są wysiłkowi – na przykład w czasie wykonywania ćwiczeń lub treningu siłowego – białka ulegają rozpadowi, a włókna mięśniowe oddzielają się. Proces naprawy i wzrostu, zwany syntezą białek, wymaga surowców w postaci aminokwasów (aminokwasy są budulcem białek). Aby nabrać masy mięśniowej, synteza białek musi nastąpić przed rozpadem białka.

 

PRZETWARZANIE

 

Nasze proteiny ryżowe w proszku pochodzą z ekologicznego, niemodyfikowanego ryżu. Pola ryżowe są w uprawiane przez naszych dostawców w nieskażonym środowisku wiejskim, zapewniając w ten sposób kontrolę warunków wzrostu oraz gwarantując, że ryż jest wolny od zanieczyszczeń.

 

Po zebraniu, ryż jest przekazywany ze silosów i mielony na mąkę ryżową. Mąka jest mieszana z wodą, a następnie dodawany jest enzym α-amylazy w celu hydrolizy (rozpadu) skrobi ryżowej. Taka mieszanka jest filtrowana w celu usunięcia składnika węglowodanowego. Następnie „ciasto” proteinowe jest suszone, przesiewane do uzyskania drobnego proszku, badane i pakowane do wysyłki.

 

KORZYŚCI ZDROWOTNE

 

Zawartość białka w naszych organicznych proteinach ryżowych w proszku wynosi 80%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny ryżowe są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.

 

Zdecydowaliśmy się zaoferować ten produkt, gdyż zapewnia on znaczny poziom białka o profilu aminokwasowym porównywalnym z proszkami o wyższej zawartości białka. Nasze proteiny ryżowe w proszku posiadają zrównoważoną zawartość błonnika i węglowodanów, oferując korzyści wynikające z tych podstawowych makroelementów.

 

Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców.

 

Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.

 

Proteiny ryżowe wraz z naszymi owocowymi proszkami pozwala uzyskać wiele smacznych koktajli owocowych. Dodaj banany, baobab lub jagody goji, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, dodaj proteiny ryżowe do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.

 

Proteiny ryżowe w proszku wytwarzane są z ryżu.
Musimy jeść białko każdego dnia gdyż mięśnie i tkanki go potrzebują. Takie białko w proszku spożywane codziennie może poprawić stan naszego układu odpornościowego, ułatwia gojenie się ran, korzystnie wpływa na skórę.

Możesz spożywać proteiny ryżowe codziennie nawet jeśli nie jesteś kulturystą. Może przyczyniać się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.

 

Proteiny ryżowe polecamy w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy (jak na produkt zbożowy) zestaw składników odżywczych:

 

Informacje żywieniowe

 

 

Wartości na 100g

Wartość energetyczna

1652 KJ

390 kcal

Białko

80g

Tłuszcze

w tym nasycone

w tym jednonienasycone

w tym wielonienasycone

4.7g

1.1g

1.8g

1.6g

Węglowodany

w tym cukry

5.5g

0.4g

Błonnik

3.2g

Sód

0.7g

Popiół

3.8g

Wilgoć

3.2g

Jak widać powyżej, zawierają bardzo dużo białka, bardzo mało tłuszczu oraz niewiele węglowodanów. Proteiny ryżowe mogą być stosowane jako dodatek do potraw w diecie dr. Dukana - np. dodatek do placuszków z otrąb owsianych, lub babeczek twarogowych i wielu innych przepisów. Mały dodatek tych protein sprawia, że dieta nie tracąc na swojej skuteczności, zostaje wzbogacona o bardzo przyjemny zbożowy smak (którego próżno szukać w 3 pierwszych jej etapach), ciekawą konsystencję (prawie jak produkt z mąki) i dodatkowe białko pochodzące z innego źródła niż mięso, ryby i nabiał.

 

 

Produkt: Organiczne proteiny ryżowe w proszku

 

Kraj pochodzenia: Pakistan

 

Specyfikacja mikrobiologiczna

 

Liczba bakterii ogółem

Cfu/g

<10,000

Liczba bakterii grupy koli

Cfu/g

<10

Drożdże

Cfu/g

<200

Pleśń

Cfu/g

<100

Salmonella

Cfu/25g

Nie wykryto

 

 

Aminokwasy

 

 

% całkowitej zawartości aminokwasów

Alanina

6.3

Arginina

7.9

Kwas asparaginowy

8.8

Cystyna/2

2.1

Kwas glutaminowy

17.8

Glicyna

5.8

Histydyna

2.4

Izoleucyna

3.5

Leucyna

8.1

Lizyna

4.1

Metionina

2.5

Fenyloalanina

5.6

Prolina

4.6

Seryna

5.5

Treonina

3.8

Tryptofan

1.1

Tyrozyna

4.9

Walina

5.2

 

 

 

Przechowywanie: W suchym i chłodnym miejscu (<24°C)




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Kefir wodny VIVO starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny kefir - 1 fiolka (*DCBR) 6.60 PLN
BARSZCZ Z BURAKÓW KISZONY BIO 500 ml (*DCBR) 8.20 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.1 kg 27.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.25 kg 65.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 0.5 kg 120.00 PLN
Glony chlorella w proszku BIO (Chiny) 1 kg 230.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.1 kg (ok. 180 tabletek 550mg) 32.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.25 kg (ok. 450 tabletek 550mg) 75.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 0.5 kg (ok. 900 tabletek 550mg) 130.00 PLN
Glony chlorella w tabletkach BIO (Chiny) 1 kg (ok. 1800 tabletek 550mg) 250.00 PLN
Gotukola plus BIO 90 kapsułek 65.10 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 0.25 kg NOWOŚĆ 100.00 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 0.5 kg NOWOŚĆ 180.00 PLN
Grzyb Chaga w proszku BIO 1 kg NOWOŚĆ 340.00 PLN
Jagody ACAI w proszku BIO (Brazylia) 0.1 kg 100.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Koszyki rozrostowe
VitaFreeNET Węgry


Mąka orkiszowa ECCO typ 1400 sitkowa - 10 kg

Ann: Dobry produkt do pieczenia lekkiego razowego chleba - zwłaszcza z dodatkiem ziaren.


Chleb własnego wypieku. Ponad 120 przepisów na chleb piecz...

Piotr: Witam. Książka w sam raz dla wszystkich kochających piec chleb.Bardzo praktyczna.Polecam.







Kategoria: Ziarna zbóż, zarodki, len, otręby, prażone ziarna





1. Kasza jaglana - 1 kg BIO

Cena brutto:   7.00 PLN




2. Otręby owsiane 1 kg BogutynMłyn

Cena brutto:   10.00 PLN




3. Słonecznik łuskany opakowanie 1 kg

Cena brutto:   10.00 PLN




5. Czarnuszka - 100g

Cena brutto:   10.00 PLN
Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE