BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 1  Produktów w sklepie: 3096     Dostępnych w magazynie: 1267
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Ciasto miodowe - mieszanka do wypieku - 0.5 kg
Producent:   BogutynMłyn


Dostępna ilo¶ć : brak/oczekujemy dostawy



Zamówić można ilo¶ć nie większ± niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 10.50 PLN



Produkt chwilowo niedostępny.
Daty przydatno¶ci widoczne na zdjęciach s± przykładowe.
Zdjęcia s± własno¶ci± BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


Mieszanka na ciasto miodowe


Skład: m±ka pszenna, cukier, m±ka ziemniaczana, skrobia modyfikowana, substancja spulchniaj±ca – węglan sodu, serwatka w proszku, skoncentrowane puree owocowe (jabłko, gruszka), syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, miód, błonnik pszenny, olej palmowy, enzymy pszeniczne


Sposób przygotowania:

500g mieszanki na ciasto miodowe

250g oleju lub masła

250g jajek (5 dużych)


Wszystkie składniki miksować na wolnych obrotach przez 5min. Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułk± blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) o wym. 30x20cm. Piec w temp. 170 st. C przez 35-45min (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy wypieczone).




Ciasto nadaje się idealnie do tworzenia ciast deserowych na jego bazie. Aby wykonać ciasto takie jak w naszej propozycji podania, przygotuj dodatkowo:


- na wierzch ciasta

500g orzechów włoskich

150g masła

3 łyżki miodu

3 łyżki br±zowego cukru


- na krem

800ml mleka

1 duży budyń waniliowy w proszku

4 łyżki cukru

2 łyżki m±ki ziemniaczanej

1 łyżka maki pszennej

200g masła

ew. pół łyżeczki mielonych nasion wanilii


Upieczone i ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Przygotuj krem: 600ml mleka zagotuj z cukrem. Budyń, wanilię oraz m±ki rozmieszaj w pozostałej porcji i wlej do gotuj±cego się mleka. Szybko i energicznie rozmieszaj i odstaw do całkowitego ostudzenia. 200 g masła rozmiksuj na wysokich obrotach i dodawaj małymi porcjami ostudzony budyń cały czas miksuj±c. Gotow± masę wyłóż pomiędzy przygotowane warstwy ciasta. Przygotuj orzechowy wierzch: orzechy lekko rozdrobnij i upraż ostrożnie na suchej patelni lub w piekarniku (uważaj, żeby nie spalić). W garnku rozpu¶ć masło, cukier i miód, dodaj uprażone orzechy, wymieszaj i udekoruj wierzch ciasta. Odstaw do ostudzenia.


Smacznego!




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Mufinki - 24 foremki (papilotki) (*DCBR) 2.90 PLN
Mufinki - 48 foremek (papilotki) (*DCBR) 5.30 PLN
Mufinki - 72 foremki (papilotki) (*DCBR) 7.20 PLN
Babka czekoladowa - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 7.50 PLN
Babka ma¶lana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 12.50 PLN
Babka ma¶lana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 1 kg 24.00 PLN
Babka ma¶lana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 2.5 kg 55.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 0.25 kg 65.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 0.5 kg 120.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 1 kg 220.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku - 0.25 kg 7.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 13.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku- 1 kg 24.00 PLN
CHAŁWA MIODOWA BIO 75g - ALLOS (*DCBR) 11.00 PLN
Chipsy jabłkowe 100g BIO (*DCBR) 10.60 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Zakwasy i słody MILLBO
Wody z Pirenejów


Mieszanka chlebowa - CHLEB Z AMARANTUSEM - 1 kg + drożdże ...

Inka: Chleb bardzo smaczny.Polecam


Mieszanka chlebowa - CHLEB ORKISZ AUSTRIA - 1 kg + drożdże...

jakubrakowski: Nie jest prawd± że nie da się zrobić chleba w automacie Clatronic. Ja mam model 2568 i dzi¶ za p...







Kategoria: HURT - M±ka i mieszanki chlebowe pakowane w worki

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowo¶ci| O firmie| Regulamin i polityka prywatno¶ci| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występuj± w serwisie mog± być lub też s± znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich wła¶cicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie s± publikowane wył±cznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mog± być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE