BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 3077     Dostępnych w magazynie: 1324
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Ciasto miodowe - mieszanka do wypieku - 2.5 kg
Producent:   BogutynMłyn


Dostępna ilość : 5 sztuk



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 47.50 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


Mieszanka na ciasto miodowe


Skład: mąka pszenna, cukier, mąka ziemniaczana, skrobia modyfikowana, substancja spulchniająca – węglan sodu, serwatka w proszku, skoncentrowane puree owocowe (jabłko, gruszka), syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól, miód, błonnik pszenny, olej palmowy, enzymy pszeniczne


Sposób przygotowania:

500g mieszanki na ciasto miodowe

250g oleju lub masła

250g jajek (5 dużych)


Wszystkie składniki miksować na wolnych obrotach przez 5min. Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia) o wym. 30x20cm. Piec w temp. 170 st. C przez 35-45min (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy wypieczone).




Ciasto nadaje się idealnie do tworzenia ciast deserowych na jego bazie. Aby wykonać ciasto takie jak w naszej propozycji podania, przygotuj dodatkowo:


- na wierzch ciasta

500g orzechów włoskich

150g masła

3 łyżki miodu

3 łyżki brązowego cukru


- na krem

800ml mleka

1 duży budyń waniliowy w proszku

4 łyżki cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżka maki pszennej

200g masła

ew. pół łyżeczki mielonych nasion wanilii


Upieczone i ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Przygotuj krem: 600ml mleka zagotuj z cukrem. Budyń, wanilię oraz mąki rozmieszaj w pozostałej porcji i wlej do gotującego się mleka. Szybko i energicznie rozmieszaj i odstaw do całkowitego ostudzenia. 200 g masła rozmiksuj na wysokich obrotach i dodawaj małymi porcjami ostudzony budyń cały czas miksując. Gotową masę wyłóż pomiędzy przygotowane warstwy ciasta. Przygotuj orzechowy wierzch: orzechy lekko rozdrobnij i upraż ostrożnie na suchej patelni lub w piekarniku (uważaj, żeby nie spalić). W garnku rozpuść masło, cukier i miód, dodaj uprażone orzechy, wymieszaj i udekoruj wierzch ciasta. Odstaw do ostudzenia.


Smacznego!




Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Mufinki - 24 foremki (papilotki) (*DCBR) 2.90 PLN
Mufinki - 48 foremek (papilotki) (*DCBR) 5.30 PLN
Mufinki - 72 foremki (papilotki) (*DCBR) 7.20 PLN
Babka czekoladowa - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 7.50 PLN
Babka czekoladowa - mieszanka do wypieku - 1 kg 14.00 PLN
Babka czekoladowa - mieszanka do wypieku - 2.5 kg 32.50 PLN
Babka maślana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 12.50 PLN
Babka maślana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 1 kg 24.00 PLN
Babka maślana Maestro classic - mieszanka do wypieku - 2.5 kg 55.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 0.25 kg 65.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 0.5 kg 120.00 PLN
Baobab proszek z owoców BIO 1 kg 220.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku - 0.25 kg 7.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku - 0.5 kg 13.00 PLN
Biszkopt - mieszanka do wypieku- 1 kg 24.00 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Pasty i gumy z ksylitolem
Koszyki rozrostowe


Mąka żytnia typ 2000 pełnoziarnista (RAZOWA) - 5 kg

LA: Mąka bardzo dobrej jakości. Mam porównanie bo kupowałam w wielu miejscach.


Krem śmietanowy - mieszanka - 0.5 kg

kamieniara: Już ją zużyłam do muffinek. Ciasto na muffinki -boguty n plus ten krem i robimy furorę.Do kremu ...







Kategoria: Batoniki, mufinki, czekolada

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE