BogutynMlyn.pl   Młyn Gospodarczy Paweł Bogutyn, ul. Gwardii 24, 21-300 Radzyń Podlaski
tel./fax: (0-83)3521199 / Orange: 503-157-337 (od 8 do 18) 
Mapa dojazdu. email: sklep@bogutynmlyn.pl   gadu-gadu 936545 
Zapomniałem hasła | Rejestracja
0 0 PLN
Użytkownicy online: 31  za logowani: 0  Produktów w sklepie: 2913     Dostępnych w magazynie: 1517
Zaawansowane wyszukiwanie




Karty kredytowe :

 
email: sklep@bogutynmlyn.pl
tel. 0-83 352 11 99
kom. 503-157-337
MAPA DOJAZDU
Nasze przesyłki kurierskie dostarcza firma :


 
Ryby
Producent:   Multico


Dostępna ilość : pozostała ostatnia sztuka



Zamówić można ilość nie większą niż jest dostępna w magazynie.

Zamówienia należy składać przez sklep internetowy lub emailem sklep@bogutynmlyn.pl

Zamówienia przyjmujemy również telefonicznie pod numerem 506 173 340 w godzinach od 18:00 do 21:00

Cena brutto: 38.00 PLN



Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe.
Zdjęcia są własnością BogutynMłyn. Kopiowanie zabronione.

Nie ma jeszcze recenzji o tym produkcie. Dodaj recenzję jako pierwszy!


Lutz Behrendt, Jens Stumpf
Format: 17 x 24 cm
Liczba stron: 176 stron
Oprawa: twarda


Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.

Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na różne sposoby, jak unikać błędów. Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Sprawdź jak przyrządzić doskonałego karpia w galarecie, wyjątkowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragoût z karasia czy wykwintny tatar z łososia.

Lubisz dania rybne? Chcesz poznać nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta.

Spis treści

Przedmowa

Ryba to łatwe gotowanie i zdrowe odżywianie

Rady przy kupowaniu ryb

Świeża czy mrożona?

Świeżość sprawdzaj wszystkimi zmysłami

Ostrożnie! Czy towar aby na pewno jest świeży?

Sprawianie ryby

O jakości ryby decyduje metoda łowienia

Właściwe przechowywanie – zamrażalnik czy lodówka?

Narzędzia

Patroszenie i mycie ryb

Usuwanie łusek

Odcinanie płetw

Ściąganie skóry

Filetowanie płastug i ryb o kształcie wrzecionowatym

Filetowanie szczupaka za pomocą noża piłki

Filetowanie pstrąga za pomocą noża do filetowania

Filetowanie większych płastug

Filetowanie flądry

Zasady przyrządzania ryb

Przyrządzanie rosołu i wywaru z ryb

Przyrządzanie rosołu rybnego

Przyrządzanie podstawowego sosu rybnego na bazie rosołu

Błędy podczas przyrządzania ryb

Duszenie ryby

Gotowanie ryby

Gotowanie ryby na parze

Pieczenie ryby w folii

Smażenie ryby

Ryba smażona w mące

Ryba panierowana

Ryba w koszulce z jajka

Grillowanie ryby

Smażenie w frytkownicy

Wędzenie ryby

Przepisy

Przekąski

Zupy rybne

Dania główne

Indeks przepisów

 

PRZEPISY

Ryby ogólnie

Podstawowy sos rybny

Rosół rybny (fond)

Ryba duszona

Ryba w „błękitnym woalu”

Ryba w cieście piwnym

Ryba wędzona

Sos z płynu uzyskanego przy duszeniu

Wywar rybny

Przekąski

Budyń z białej ryby z sałatką z buraków ćwikłowych

Budyń z wędzonego łososia ze słodko-kwaśną cukinią

Dorsz marynowany z musztardowym sosem koperkowym

Galaretka z wędzonego łososia i ziemniaków z kremem z sardeli

Karp w galarecie z remuladą

Kiełbaski z białej ryby z marynowaną białą kapustą i słodką musztardą

Kraby w galarecie z sosem ogórkowo-śmietanowym

Łosoś w musie z wędzonej ryby z duszonym ogórkiem

Marynowana wzdręga z ziemniaczaną sałatką

Marynowane małże na roszponce z sosem ziemniaczanym

Marynowany łosoś z zielonym sosem

Marynowany sandacz na sałatce z soczewicy

Rolada z pstrąga i sandacza z marynowaną boćwiną

Rolada z tatarem z łososia z sosem pietruszkowo-szpinakowym

Frykadele rybne z sosem chutney z mango

Sałatka z matiasów z ziemniakami, ogórkami konserwowymi i kaparami

Szczupak faszerowany z cytrynowym kremem i bagietką

Tatar z pstrąga z opiekanym pumperniklem

Teryna z twarogu i matiasów z sosem burakowym

Wędzony karp z sosem pieprzowo-śmietanowym

Zapiekanka z małży i szparagów z sosem z czerwonych pomarańczy

Zupy rybne

Kapuśniak z pulpecikami rybnymi

Krupnik z okoniem i pomidorem

Musztardowa zupa krem z pulpetami ze szczupaka

Piankowa zupa z ostryg z selerem naciowym

Stew z sandacza i białej kapusty

Zupa krem z buraków ćwikłowych i matiasów

Zupa krem z pstrąga z pomidorami i orzechami piniowymi

Zupa krem z ziemniaków i prawdziwków z wędzoną makrelą

Zupa z krabów z ogórkiem i koperkiem

Zupa z małży z kalarepką i lubczykiem

Zupa z małży z szafranem i tymiankiem

Zupa z ryb morskich z fenkułem i likierem anyżkowym

Zupa z ryb słodkowodnych z ogórkiem i koperkiem

Dania główne

Dorsz z sosem musztardowym i soczewicą

Duszony plamiak z morelowo-pomidorowym ragoűt i ziemniakami

Faszerowana troć z sosem limonkowym, dymką i ziołowym risotto

Flądra w sosie śmietanowo-szczawiowym

Gotowany lin z dipem czosnkowym i warzywami

Gotowany sum w sosie chrzanowo-jabłkowym

Gulasz rybny z grzybami, papryką i ziemniakami

Karmazyn w sosie słodko-kwaśnym

Karp w piwnym sosie z migdałami i rodzynkami

Karp z wody z chrzanem jabłkowym

Kluseczki kładzione z białej ryby z sosem szafranowym i liśćmi szpinaku

Knedle z okoniem na kapuście włoskiej w sosie śmietanowym

Marynowana troć z pianką limonkowo-miodową

Marynowany smażony śledź

Okoń pieczony w słonym cieście

Pieczony lin ze skorzonerą i słodko-pikantnymi ziemniakami

Pieczony w folii kurek czerwony z pesto i zielonym makaronem

Pizza z sandacza i łososia

Płotki z pieca z masłem szałwiowym i opalanymi ziemniakami

Pstrąg w koszulce z boczku z jabłkami i suszonymi śliwkami

Pulpeciki śledziowe w śmietanie z kaparami

Ragoűt z karasia z zielonymi szparagami, kalarepką i karotką oraz pasztecikami w cieście francuskim

Rösti z rybą i mozzarellą

Ryba z patelni po hambursku

Sieja smażona w pestkach słonecznika z sałatką z jabłek i fenkułu

Smażona sielawa z kaparami i grejpfrutem

Smażony karp z miodową dynią

Smażony lipień z masłem limonkowym i pureé z ziemniaków i selera

Smażony węgorz z sosem gruszkowo-bekonowym i ziemniakami

Sola faszerowna z duszonymi pomidorami

Stynka w sosie maślano-musztardowym ze smażonymi ziemniakami

Suflet z sandacza z sosem maślanym

Sum w kukurydzianej skorupce

Sum z dyniową skorupką

Szałwiowe ragoűt z węgorza z gryczanymi kluseczkami

Teryna z wędzonego pstrąga na ciepło z sałatką szparagową

Turbot z ziemniaczaną skorupką i sosem ogórkowym

Wzdręga z pieca

Zapiekane cannelloni z nadzieniem z leszcza

Ziemniaki z pieca z krabami i kremem szczawiowym



Poleć produkt znajomemu · Oceń produkt    



 Inne produkty z kategorii 
 Pokaż recenzje 
  
Inne produkty z tej samej kategorii
Dr Pierre DUKAN - Metoda Doktora Dukana 22.40 PLN
Dr Pierre DUKAN - Nie Potrafię Schudnąć. Rewelacyjna Francuska Dieta Odchudzająca 14.90 PLN
Dr Pierre DUKAN - Recepta na zdrowie Dr. Dukana 14.90 PLN
Egzotyczne owoce i warzywa w kuchni PROMOCJA 19.99 PLN
750 tradycyjnych polskich potraw 320 stron 62.20 PLN
Chleb własnego wypieku. Ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie 26.30 PLN
Destylaty alkoholowe z owoców 36.90 PLN
Gotowanie na parze 44.30 PLN
Jak samemu przepowiadać pogodę - poradnik 31.50 PLN
KIEŁBASY WŁASNEGO WYROBU 29.40 PLN
Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku 41.00 PLN
Mięso i inne przysmaki z ogniska 36.80 PLN
MIÓD propolis, pyłek, wosk 36.80 PLN
Polska kuchnia regionalna 320 stron 107.40 PLN
Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie 36.80 PLN
 
Dodaj e-mail Usuń e-mail






Oleje kokosowe BIO
20.000 km Wyspa Pitcairn


Mieszanka chlebowa - CHLEB WINNY - 5 kg + drożdże GRATIS

felinity: Najsmaczniejsza mieszanka ze wszystkich, moim zdaniem. Chleb wychodzi smaczny, miękki, z dobrą s...


Mufinki orkiszowe mieszanka na 1 kg ciasta - opakowanie 32...

Marta :): Warto wiedzieć, że mufinki świetnie udają się również z olejem kokosowym. Można również zmniejsz...







Kategoria: DOBRE NA PREZENT

Copyright 2006-2010 BogutynMłyn Home| Bestsellery| Promocje| Nowości| O firmie| Regulamin i polityka prywatności| Kontakt
© BogutynMlyn.pl 2006-2017 - Wszystkie dane i informacje jak również nazwy handlowe i nazwy towarów oraz firm jakie występują w serwisie mogą być lub też są znakami towarowymi zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi firm lub ich właścicieli i zostały użyte w serwisie jedynie w celach identyfikacyjnych. Dane i informacje zawarte w naszym serwisie są publikowane wyłącznie do celów informacyjnych. Wszelkie materiały, informacje, pliki, rysunki, zdjęcia itp. dostępne w serwisie www.bogutynmlyn.pl nie mogą być publikowane i redystrybuowane bez pisemnej zgody BogutynMłyn. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten jest ograniczony prawami autorskimi oraz innymi prawami i nie może być kopiowany, publikowany i rozprowadzany w żadnej formie.

Linki
reklamowe 
Oprogramowanie: SOTE  


Oferta naszego sklepu jest dostępna w Pasażu Handlowym mBanku - co jest gwarancją najwyższej jakości sprzedawanych towarów i usług.