http://bogutynmlyn.pl/?id=209


Nazwa Cena brutto

Mieszanka chlebowa - CHLEB HUZAR - 0.5 kg + drożdże GRATIS
3.15 PLN

Producent: BogutynMłyn

UWAGA ! W naszych mieszankach sól kuchenną zamieniliśmy na różową sól himalajską bogatą w 84 minerały.

Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.

ZALETY :

- połączenie wyśmienitego smaku i długiej świeżości

- chrupiąca skórka w połączeniu z optymalną porowatością miekkiszu

- dobroczynny wpływ na zdrowie

OPIS :

Doskonale zbilansowana kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych, zdrowotnych i ceny

Skład : mąka żytnia, śruta żytnia, siemie lniane, mąka żytnia całoziarnowa, śruta pszenna, mąka żytnia słodowa, kwas cytrynowy

Producent : Bogutynmłyn

Data ważności : 6 mcy

Sposób użycia w automacie : wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.31 l wody (310 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy na programie podstawowym (ok 3 h)

Sposób użycia w piekarniku : do miski wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,31 l letniej wody, dodajemy 15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8 minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5 minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.

Z mieszanki otrzymujemy chleb ok. 0.8 kg

(Do naszych mieszanek dołączamy drożdże GRATIS w ilości odpowiedniej do wykonania chleba)



Dostępność: powyżej 200