Ciasto czekoladowe Brownie - mieszanka do wypieku - 0.5 kg
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Nowość
- Cena brutto: 10,00 zł
Mieszanka na ciasto czekoladowe Brownie - idealnie kruchy i popękany wierzch oraz miękki, wilgotny środek
Skład: cukier, mąka pszenna, kakao w proszku, czekolada 5% (miazga kakaowa, cukier, glukoza, lecytyna sojowa), białko jaja w proszku, olej rzepakowy, sól, syrop cukru karmelizowanego, syrop cukrowy
Sposób przygotowania:
500g mieszanka do wypieku Brownie
125g jajka
100g olej
25g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 min. używając płaskiego mieszadła. Masę wyłożyć do rantu 30 x 20 cm. Wypiekać w temperaturze ok. 180 stopni przez około 25 minut*
* czas wypieku zależny jest od oczekiwanego stopnia wilgotności miękiszu
Brownie można przygotować z różnymi dodatkami, np. owocami lub bakaliami, ciasto świetnie utrzymuje dodatki oraz ozdobić w.g. uznania.