Ciasto krówka - mieszanka do wypieku - 0,5kg
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Nowość
- Cena brutto: 14,40 zł
Mieszanka na ciasto krówka
Ciasto krówka to mieszanka do wypieku ciasta o smaku mleczno-karmelowym z kawałkami cukierków typu krówka. Dodatek cukierków nadaje ciastu bardzo charakterystyczny "krówkowy" smak i podkreśla walory sensoryczne ciasta. Ciasto charakteryzuje się puszystą strukturą i pięknym złocisto-karmelowym kolorem. Idealnie sprawdza się jako podstawa sernika oraz w połączeniu z kajmakiem i masłem palonym.
Składniki:
mąka pszenna, cukier, skrobia ziemniaczana, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, substancje spulchniające, serwatka w proszku, syrop glukozowy, emulgator, olej roślinny (kokosowy), odtłuszczone mleko zagęszczone, sól, woda, mąka kukurydziana
Sposób przygotowania:
500g mieszanki do wypieku ciasta krówka
210g jajek
205g oleju
37,5g wody
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 min. używając płaskiego mieszadła. Masę wyłożyć do rantu 20 x 30 cm. Wypiekać w temperaturze ok. 180 stopni przez około 35minut.