Cukier trzcinowy RAPADURA nierafinowany 1 kg BIO (Organic)
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Nowość
- Cena brutto: 29,16 zł
Cukier trzcinowy RAPADURA to nierafinowany cukier z trzciny cukrowej, popularny ze względu na wyjątkowy smak karmelu, delikatne ziarno i wspaniały złoty kolor. Jest wytwarzany przez proste odparowanie wody z soku z trzciny cukrowej. Ma wysoką wartość odżywczą, ponieważ zachowuje większość naturalnych witamin i minerałów, ponieważ w przeciwieństwie do innych cukrów nie jest oddzielany od gęstej substancji odżywczej melasy z trzciny cukrowej podczas procesu prasowania i suszenia. RAPADURA to idealny produkt do pieczenia i słodzenia żywności i napojów. W Kolumbii rozpuszcza się go w wodzie z lodem i odrobiną cytryny i służy jako pobudzający energię letni napój.
Skład:
cukier trzcinowy rapadura* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość energetyczna: 1570kJ/375kcal
tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
węglowodany: 100g w tym cukry: 100g
białko: 0,0g
sól: 0,0g
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
Zalecane warunki przechowywania:
Waga: 1kg
NR BDO 000018223