Glony NORI do sushi GOLD klasa A 250g - TAKAOKAYA YAKISUSHINORI GOLD
- Cena brutto: 94,37 zł
Wysokiej jakości NORI w postaci arkuszy firmy Takaokaya produkowane są od 1890. Dzięki surowej polityce jakościowej firmy - algi do produkcji NORI hodowane są w oceanie i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków - oraz niezawodnym procesom produkcyjnym, firma wypracowała sobie niekwestionowaną pozycję na rynku, nie tylko japońskim, ale i światowym. Produkcja arkuszy NORI zbliżona jest do produkcji papieru czerpanego, co niewątpliwie poprawia ich jakość oraz strukturę.
W gastronomi używane są przede wszystkim do: sushi maków, onigiri oraz jako posypka do dań.
Najlepsze NORI mają ciemny, błyszczący kolor (intensywnie czarny lub ciemnofioletowy), charakterystyczny zapach oceanu, są chrupiące, mają optymalną grubość. Po podgrzaniu mają ciemnozielony kolor i wyjątkowy, "morski" aromat, po prostu rozpływają się w ustach - są niewyczuwalne, dzięki unikalnemu procesowi produkcji.
Skład:
Algi Nori Pyropia Yezoensis ( pochodzenie spoza UE)
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od wilgoci i światła.
Waga: 250g ( 100 arkuszy)