Powrót do listy produktów
Glony Wakame (do miso) cięte 57g - HOSAN
-
Dostępność:
Jest
- Producent: Hosan
- Nowość
- Cena brutto: 17,25 zł
Wodorosty Wakame są podstawą zupy miso (tak w japońskiej, jak i koreańskiej wersji). Wakame firmy Hosan są pocięte na małe kawałki, które łatwo potem spożyć. Nie trzeba również ciąć ich bezpośrednio po namoczeniu, co skraca czas przygotowania potrawy. Wakame możemy użyć również do innych potraw kuchni azjatyckiej np. do sałatki z ogórkiem Kyuri No Sunomono, sushi, czy makaronu Soba na zimno z sosem Men Tsuyu.
Składniki:
suszone wodorosty Wakame
Przygotowanie:
Przed spożyciem glony należy namoczyć. Po namoczeniu Wakame zwiększa swą objętość dziesięciokrotnie.
- jako dodatek do zup lub dań smażonych: moczyć lub gotować 5 min
- jako dodatek do sałatek: 5-20min w zależności od preferencji
Masa netto: 57g