img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

 

ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ

I WYBIERZ PREZENT

img
PRODUCENT:

Grzyb Chaga w proszku 0.5 kg NOWOŚĆ

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 144,00 zł
szt.


Odkąd laureat nagrody Nobla Alexandr Solzhenitsyn wspomniał w swojej
książce na temat raka o tym niesamowitym grzybie oczy wszystkich zostały
zwrócone na potencjalną nadzieję dla ludzi cierpiących na różnego
rodzaju nowotwory.
Chaga właściwie nie wygląda jak zwykły grzyb.
Przypomina raczej kawałek spróchniałego drewna. W Japonii nazywana
"Diamentem Lasu", a w medycynie chińskiej "Królową roślin".


Chaga by móc przetrwać w niesprzyjających warunkach atmosferycznych, a
przy tym wzmocnić i leczyć drzewo jest prawdziwą skarbnicą substancji
fitoodżywczych. Zawiera sterole, fenole i enzymy. Jest bogatym źródłem
witamin z grupy B, flawonów, minerałów i roślinnych pigmentów. Jednym z
najlepszych źródeł kwasu pantotenowego na świecie!
Zawiera także
dysmutazę ponadtlenkową - enzym, który jest składnikiem bariery
antyoksydacyjnej organizmu. Jest to bardzo ważne ponieważ na negatywne
działanie wolnych rodników jesteśmy narażeni każdego dnia - a
unieszkodliwienie ich jest kluczem do zachowania zdrowia komórek.
Grzyb ten jest także bogaty w beta glukan, który ma bezpośredni wpływ na układ odpornościowy. Stymuluje go, dzięki czemu stajemy się bardziej odporni na działanie chorobotwórczych wirusów i bakterii.
Jego działanie przeciwrakowe
opiera się na łączeniu się z receptorem 3. Dzięki temu organizm
rozpoznaje komórki rakowe jako "obce", co skutkuje ich śmiercią.
W
Polsce w 1998 prowadzono badania nad tym grzybem, które wykazały, że
hamuje on rozrost guza mózgu. Chaga selektywnie ''atakuje'' komórki -
zostawiając te zdrowe nienaruszone.
Kolejne badania udowodniły, że skutecznie chroni ludzkie DNA.
Na
Syberii ludzie pijący codziennie napój Chaga żyją przeciętnie od
35-50lat dłużej niż Ci którzy nie spożywają go w ogóle. W pradawnej
medycynie chińskiej grzyb ten używany był w celu wydłużenia życia.
Lecznicze
spożywanie go przez ludzi nie zostało jeszcze dostatecznie
udokumentowane lecz tak jak i inne grzyby bogate w beta glukan może
powodować suchość w ustach i gardle, krwawienie z nosa.
Może także wchodzić w interakcje z insuliną powodując niepożądane działania.
Mimo jednak tych wad warto bliżej się z nim zapoznać i spróbować wykorzystać jego leczniczy potencjał.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach