img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
 
ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ
I WYBIERZ PREZENT
img
PRODUCENT:

Jogurt VIVO starter kultury bakterii - naturalny probiotyk zrób własny jogurt- 1 fiolka

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: Vital
  • Cena brutto: 9,00 zł
Niedostępny
szt.

Skład:
Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactococcus lactis ssp: lactis, diacetylactis, cremoris.

 

 

 

 

Jogurt – szeroko rozpowszechniony produkt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Jest najbardziej popularnym produktem do codziennego spożywania.



Jogurt VIVO to zakwaska do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.



Jogurt Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który ma szkodliwy wpływ na bakterie chorobotwórcze. Dzięki temu regularne spożywanie jogurtu zmniejsza ryzyko chorób układu trawiennego i zakażeń w przewodzie pokarmowym.



Zalety spożywania jogurtu



 

Jogurt gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Zalecany w diecie osób w każdym wieku, jednak szczególnie cenny w diecie seniorów, kobiet w ciąży i matek karmiących. Codzienne spożywanie jogurtu pokrywa zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy, sole wapnia, witaminy i inne składniki odżywcze - ważne dla każdego z nas. Jest on też szczególnie przydatny dla sportowców i osób wykonujących zwiększone wysiłki fizyczne lub psychiczne.


 
 

Jogurt normalizuje trawienie, wspomaga wydalanie szkodliwych, toksycznych substancji z organizmu. Bakterie jogurtu wytwarzają znaczące ilości kwasu mlekowego, który hamuje wzrost bakterii powodujących różne choroby, w tym żołądka i dwunastnicy.
Codzienne spożywanie jogurtu wzmacnia układ odpornościowy, zmniejsza częstość występowania ostrych zakażeń wirusowych dróg oddechowych, przeziębień i zaburzeń jelitowych.



Regularne spożywanie żywego jogurtu zwiększa tempo przemiany materii. To przyczynia się do normalizacji masy ciała i zawartości tkanki tłuszczowej.

 

 

 

 

 

Jogurt Vivo polecany jest dla:



    • osób w każdym wieku, w codziennej diecie,

 

    • dla kobiet w ciąży i karmiących piersią,

 

    • osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,

 

    • osób chcących poprawić odporność,

 

    • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,

 

    • seniorów,

 

    • osób pragnących skuchdnąć,

 

    • osób chcących odbudować mikroflorę,

 

  • osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach