img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00

 

ZRÓB ZAKUPY ZA MIN. 50ZŁ

I WYBIERZ PREZENT

img
PRODUCENT:

KSIĄŻKA WĘDZENIE MIĘSA, KIEŁBAS I RYB

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Multico
  • Cena brutto: 26,50 zł
szt.

WĘDZENIE MIĘSA, KIEŁBAS I RYB


Egon Binder


wznowienie
120 stron
format: 13 x 19 cm
oprawa: kartonowa
ISBN: 978-83-7073-441-1

 


 
   

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb
przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub
właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.

Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.

Piece
i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i
przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory
wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.

Wędzenie mięsa
i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny,
drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do
jakiej kiełbasy; przepisy.

Wędzenie ryb: patroszenie,
czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do
wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach