Mąka pszenna 0 Oro Manitoba 5kg - CAPUTO
-
Dostępność:
Jest
- Producent: Caputo
- Nowość
- Cena brutto: 52,59 zł
Mąka Caputo Manitoba Oro to mąka włoska typu "0" z najwyższą zawartością białka, a zredukowaną ilością glutenu i skrobi. Jakość glutenu nadaje ciastom elastyczność i rozciągliwość, dając doskonałe rezultaty w wyrośnięciu ciasta. Jej właściwości sprawiają, że ciasto jest lśniące i jednolite. Mąka ta idealna jest do pieczenia według przepisów wymagających długiego czasu wyrastania. Najlepiej przygotować z drożdżami i pozostawić do wyrośnięcia na długi czas, do 12 godzin w przypadku małej ilości drożdży lub 4 do 6 godzin w przypadku większych dodatków. To najlepsza mąka do przygotowania ciasta panettone, pandoro lub colomba. Idealna do wyrobów drożdżowych oraz cukierniczych.
Właściwości:
Wilgotność- max. 15,5%
W= 370/390
P/L= 0,5/0,6
białko - 14/14,5%
Kraj pochodzenia: Włochy