img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
WITAMY W NASZYM NOWYM SKLEPIE
img
PRODUCENT:

Mąka włoska typ „0” Manitoba 1 kg oryginalna importowana (pieczywo)

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Molino di Pordenone
  • Oryginalna
    importowana włoska m
    ąka Manitoba typ „0”

     

    (Farina di grano tenero tipo 0
    Manitoba)

     



     

    Mąka z miękkich gatunków pszenicy Manitoba do
    wypiekania pieczywa.

     



     

    Właściwości:

     

    Siła (W): 400-440

     

    Elastyczność: (P/L): 0.65-0.8

     



     

    Mąka
    Manitoba jest wytwarzana z pszenicy miękkiej i ma bardzo dużą
    zawartość białka. Ciasto z tej mąki doskonale rozciąga się i ma
    doskonałą elastyczność.

     



     

    Typy
    mąki z pszenicy miękkiej w zależności od siły:

    W
    110-150 - zawartość białka 11%, do wyrobu ciasta kruchego, jak
    również innych wyrobów cukierniczych, które nie potrzebują
    procesu fermentacji. Nadaje się także do przygotowania makaronu

    W
    220-240 - zawartość białka 13%, do wyrobu pizzy szybkiego
    dojrzewania (wzrostu) w ciągu 3-6 godzin i focaccii;

    W
    270-290 - zawartość białka 14%, do wyrobu pizzy średniego
    dojrzewania (wzrostu) w ciągu 12-24 godzin i focaccii;

    W
    350-370 - zawartość białka 15%, do wyrobu pizzy trwałego
    dojrzewania (wzrostu) w ciągu 24-72 godzin i focaccii;

    W
    360-380 - zawartość białka 14%, do wyrobu produktów spożywczych,
    które mają być zamrożone i odporne na niskie temperatury (-40 +
    4C)

    W
    390-420 - zawartość białka 15%, nadaje się do trwałej
    fermentacji (od 24 godzin), jest to biały chleb, bagietka i
    włoskiego narodowego pieczywa świątecznego (Panettone, Colomba);

    W
    480-520 - zawartość białka 16% - to jest mąka do wyrobu chleba z
    dużymi porami i chrupiącą skórką.

    Przy
    wyborze "miękkiej" mąki siła to pierwszy wskaźnik,
    który warto uwzględniać. Prawidłowo wybierając mąkę, można
    osiągnąć idealną konsystencję ciasta i wody i ugotować
    doskonałe wypieki.

     



     



     

    Producent:
    MOLINO DI PORDENONE, Włochy

     

  • Cena brutto: 7,50 zł
szt.
img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach
img