img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Mieszanka chlebowa - CHLEB LNIANO-SOJOWY - 1 kg + drożdże GRATIS

  • Cena brutto: 11,30 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Chleb Lniano-Sojowy to zdrowy i bardzo odżywczy chleb z dodatkiem mąki sojowej i
    siemienia lnianego oraz mąki kukurydzianej. To propozycja dla osób zdrowo
    odżywiających się. Posiada witaminy z grupy B, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz
    białko.


    Mieszanka na chleb lniano-sojowy

     

    Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka sojowa, siemię lniane,
    mąka kukurydziana, suchy zakwas, sól różowa himalajska, wit. C,
    białko pszenne

    Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
    40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym

     

    Sposób przygotowania w automacie:

     

    Wlewamy do foremki automatu 300ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
    Dodajemy 6g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych a
    następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
    programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
    rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu
    mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do
    wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min, lub instant –
    1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i
    włączamy program pieczenia na ok. 50min. Wyjmujemy foremkę z
    chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.

     

    UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
    składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
    natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
    temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
    rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50min.

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach