Mieszanka chlebowa - CHLEB SOJOWY - 0.5 kg + drożdże GRATIS
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 7,92 zł
Chleb Sojowy to lekki chleb o małej zawartości cholesterolu, zawiara białko
sojowe, które zapobiega chorobom serca.
Mieszanka na chleb sojowy
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka sojowa, mąka pszenna
pełnoziarnista, grys sojowy (32%), sól różowa himalajska ,
emulgator, białko pszenne, wit. C
Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym
Sposób przygotowania w automacie:
Wlewamy do foremki automatu 270ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
Dodajemy 6g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych a
następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
rodzaju automatu). Dodajemy 15g oleju. Po zakończeniu mieszania
wyjmujemy z automatu mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i
pozostawiamy do wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min,
lub instant – 1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program
wyrabiania ciasta i włączamy program pieczenia na ok. 50min.
Wyjmujemy foremkę z chlebem z automatu i pozostawiamy do
wystygnięcia.
UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50min.