Mieszanka chlebowa - CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI - 0.75 kg + drożdże GRATIS !NOWOŚĆ!
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, gorczycę, seler, sezam, soję, jajka.Mieszanka chlebowa – CHLEB ŻYTNI ZE ŚLIWKAMI
Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren i suszonych śliwek. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
ZALETY:
Połączenie wyśmienitego smaku i długiej świeżości
Chrupiąca skórka w połączeniu z optymalną porowatością miękiszu
Dobroczynny wpływ na zdrowie
OPIS:
Doskonale zbilansowana kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych, zdrowotnych i ceny
SKŁAD: mąka żytnia, śruta żytnia, siemię lniane, mąka żytnia całoziarnowa, śliwki suszone, śruta pszenna, mąka żytnia słodowa, sól różowa himalajska, kwas cytrynowy
Sposób przygotowania chleba w automacie: wlewamy do formy automatu 0,46l wody (460g, temp. ok 30º C), wsypujemy 750g mieszanki oraz 3g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie podstawowym (ok 3h25min), wielkość wypieku ok. 1200g (duży).
Sposób przygotowania chleba ręcznie (w piekarniku): do miski wsypujemy 750g mieszanki, wlewamy 0,46l wody (460g, temp. ok 30º C) i dodajemy 3g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto ręcznie lub przy pomocy robota do zagniatania ciasta przez ok. 20 min i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 40 min). Następnie przekładamy ciasto do natłuszczonej formy i pozostawiamy do powtórnego wyrośnięcia (ok. 60 min). Po wyrośnięciu wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. ok 210º C. Dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną przez ok. 5 min. Piec ok 40-50 min (w zależności od piekarnika). Po ok. 5 min. Od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.
- Cena brutto: 10,94 zł