Nadaje potrawom wyrazisty, czysty smak. Można go używać do marynowania mięs, ryb, owoców morza lub jako dodatek do sałatek warzywnych oraz zup. Pozbawiony jest charakterystycznego rybiego zapachu. Najlepiej smakuje jako dodatek do potraw smażonych w Woku, wystarczy dodać 1-2 łyżki stołowe do smażonych owoców mórz z makaronem ryżowym aby w pełni cieszyć się potrawą w oryginalnym chińskim stylu. Można stosować również do smażonych warzyw oraz mięs.
Składniki:
Woda 48%, cukier 14,50%, sos sojowy 12,20%, zagęstnik skrobia modyfikowana 11%, sól 8%, ekstrakt ostrygowy 4%, wzmacniacz smaku glutaminian sodu 1%, barwnik naturalny karmel 1%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,2%, substancja konserwująca: sorbinian potasu 0,8%, benzoesan sodu 0,02%.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna - 357kJ/84kcal,
Tłuszcz - 0g, nasycone kwasy tłuszczowe - 0g
Węglowodany - 20g, w tym cukry - 16g
Błonnik - < 0,5g
Białko - 1g
Sól - 7,5g
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Tajlandia