Mieszanka chlebowa - CHLEB ALPEJSKI - 5 kg + drożdże GRATIS
-
Dostępność:
Jest
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 74,24 zł
Chleb Alpejski posiada dużą zawartość mąk pełnoziarnistych, płatków pszennych i
owsianych, ziarem słonecznika i siemienia lnianego. Swój wyjątkowy smak i aromat
zyskuje dzięki dodatkowi ziarem maku. Pyszny z samym masłem.
Mieszanka na chleb Alpejski
Składniki: mąka pszenna typ 650, maka owsiana, płatki owsiane,
płatki pszenne, słonecznik, śruta pszenna, siemię lniane, mak,
suchy zakwas, prażona maka słodowa, pełne mleko w proszku, białko
pszenne, sól różowa himalajska
Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym
Sposób przygotowania w automacie:
Wlewamy do foremki automatu 260ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
Dodajemy 6g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych a
następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu
mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do
wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min, lub instant –
1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i
włączamy program pieczenia na ok. 50min. Wyjmujemy foremkę z
chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.
UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50min.