Mieszanka chlebowa - CHLEB BAWARSKI - 5 kg + drożdże GRATIS
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 139,08 zł
Chleb o wyjątkowo ciemnym i pulchnym miękiszu, o smaku prażonej mąki słodowej,
mocno aromatyczny. Najlepiej smakuje z serami. Zawiera siemię lniane i
słonecznik.
Mieszanka na chleb Bawarski
Składniki: mąka orkiszowa, mąka żytnia, mąka pszenna, nasiona lnu, ziarno słonecznika, suszony zakwas orkiszowy, sól, płatki ziemniaczane, słód żytni, przyprawy (zawierają soję), gluten pszenny, enzymy, glukoza
Termin przydatności do produkcji chleba:
Waga netto:
Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym
Sposób przygotowania w automacie:
Wlewamy do foremki automatu 300ml wody (o temp. ok. 30 st. C). Dodajemy 5g drożdży instant lub 20g drożdży świeżych a następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do wyrośnięcia na 40-60 min. Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i włączamy program pieczenia na ok. 50-60min. Wyjmujemy foremkę z chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.
UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50-60 min.