Mieszanka chlebowa - CHLEB LNIANO-SOJOWY - 0.5 kg + drożdże GRATIS
-
Dostępność:
Brak
- Producent: BogutynMłyn
- Cena brutto: 8,63 zł
Chleb Lniano-Sojowy to zdrowy i bardzo odżywczy chleb z dodatkiem mąki sojowej i
siemienia lnianego oraz mąki kukurydzianej. To propozycja dla osób zdrowo
odżywiających się. Posiada witaminy z grupy B, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz
białko.
Mieszanka na chleb lniano-sojowy
Składniki: mąka pszenna typ 650, mąka sojowa, siemię lniane,
mąka kukurydziana, suchy zakwas, sól różowa himalajska, wit. C,
białko pszenne
Warunki przechowywania: chłodne (6-20 st. C), suche (wilgotność
40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym
Sposób przygotowania w automacie:
Wlewamy do foremki automatu 300ml wody (o temp. ok. 30 st. C).
Dodajemy 6g drożdży instant lub 15g drożdży świeżych a
następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki. Uruchamiamy automat na
programie wyrabianie ciasta (1h25min lub 1h30min, w zależności od
rodzaju automatu). Po zakończeniu mieszania wyjmujemy z automatu
mieszadła, wyrównujemy ciasto w foremce i pozostawiamy do
wyrośnięcia (przy drożdżach świeżych ok. 40min, lub instant –
1h30min). Po wyrośnięciu wyłączamy program wyrabiania ciasta i
włączamy program pieczenia na ok. 50min. Wyjmujemy foremkę z
chlebem z automatu i pozostawiamy do wystygnięcia.
UWAGA! Mieszankę można wyrobić ręcznie, w misce, dodając w/w
składniki. Ciasto po wstępnym wyrośnięciu przekładamy do
natłuszczonej foremki i pozostawiamy do ostatecznego wyrośnięcia w
temp. ok. 30 st. C - aż podwoi swoją objętość. Pieczemy w
rozgrzanym piekarniku w temp. ok. 220 st. C przez ok. 50min.