img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Mieszanka na włoską Focaccię orkiszową 0,5kg (+ drożdże gratis) FOCACCIA

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Nowość
  • Cena brutto: 12,10 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Mieszanka na Focaccię orkiszową

    Focaccia to rodzaj pieczywa znanego w kuchni włoskiej, chrupiącego z zewnątrz i miękkiego w środku. Smakuje doskonale z serami, szczególnie grillowanymi, oliwkami, świeżymi pomidorami lub zwyczajnie maczana w oliwie z oliwek (lub oleju lnianym z siekanym czosnkiem). Nasza focaccia powstaje z mąki orkiszowej o cennych właściwościach zdrowotnych, suszonych ziół i innych naturalnych składników, bez dodatku substancji chemicznych. Wypiek tego włoskiego przysmaku jeszcze nigdy nie był tak prosty. Teraz i Ty możesz z łatwością własnoręcznie wykonać to przepyszne ziołowe pieczywo, które urozmaici Twoją dietę i zaskoczy wszystkich zaproszonych do stołu.

     

    Składniki: mąka orkisz typ 700, naturalny zakwas focaccia, mączka słodowa, białko pszenne, rozmaryn, suszone pomidory, czosnek, bazylia, sól

    (+ dodatkowo załączone drożdże instant 6g)

     

    Waga netto: 0,5kg

     

    Sposób przygotowania w automacie do chleba:

    Wlewamy do foremki automatu 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C) oraz 1 łyżkę oleju lub oliwy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 6g drożdży instant. Wsypujemy 0,5kg mieszanki na focaccię orkiszową. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Wyrośnięte ciasto przekładamy z foremki automatu na natłuszczoną (lub wyłożoną papierem do pieczenia) blaszkę z piekarnika i formujemy kształt cienkiego placka. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na 20-30 minut. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 175 st C ok 20-30 min.

     

    Sposób przygotowania ręczny:

    Do miski wlewamy 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C) oraz 1 łyżkę oleju. Następnie wsypujemy 0,5kg mieszanki na focaccię orkiszową. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 6g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto ręcznie lub robotem do chleba przez 20-25min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy z foremki automatu na natłuszczoną (lub wyłożoną papierem do pieczenia) blaszkę z piekarnika i formujemy kształt cienkiego placka. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na 20-30 minut. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku do 175 st C ok 20-30 min.

     

    Z 0,5kg mieszanki można wykonać jedną focaccię o wymiarach ok. 38x24 cm

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach