Powrót do listy produktów
Migdały stanowią doskonałą i pożywną przekąskę. Zawierają wiele składników mineralnych, witaminy E (silny antyoksydant), witaminy PP i z grupy B. Codziennie spożywane poprawiają stan włosów, cery, paznokci, wzrok oraz pamięć i koncentrację. Zmniejszają również zagrożenie miażdżycą. Polecane jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 2525 kJ / 612 kcal
Tłuszcz - 54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,1 g
Węglowodany - 5,4 g
w tym cukry - 3,9 g
Białko - 19 g
Sól - 0 g
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję.