img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00

WSZYSTKIE MĄKI ORKISZOWE 

W NIŻSZYCH CENACH!!!

img
PRODUCENT:

Miód Manuka MGO™ 250+ Nektarowy 250g

  • Cena brutto: 114,60 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet 381,8 mg MGO/kg)

    Miód Manuka MGO 250+ zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 381 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

    Miód Manuka charakteryzuje się takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku.

    Miód Manuka ma szerokie zastosowanie. Przede wszystkim pozytywnie wpływa on na pracę układu pokarmowego, regulując florę bakteryjną jelit. Dzięki niemu można skutecznie zlikwidować gazy powstające przy zaleganiu fermentujących, niestrawionych resztek pokarmu. Ponadto przy użyciu miodu Manuka leczy się szereg dolegliwości, takich jak wrzody żołądka, refluks żołądkowo-przełykowy lub zespół nadwrażliwego jelita. Powszechnie znane jest również działanie przeciwbakteryjne tego produktu. Wspomaga on organizm w walce z bakteriami, które przyczyniają się do infekcji układu pokarmowego, zapalenia gardła, zatok oraz błony śluzowej nosa. Oprócz tego miód Manuka stosowany jest w kuracjach przeciwtrądzikowych oraz przy wspomaganiu gojenia się zmian na skórze.

     

    Skład:

    miód z krzewu Manuka 100%

    Wartość odżywcza w 100g:

    Wartość energetyczna: 1400 kJ / 334 kcal 

    Tłuszcz: 0g 

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g 

    Węglowodany: 82,1g 

    - w tym cukry: 82,1g 

    Błonnik: 0g

    Białko: 0,3g

    Sól: 0,04g 

    Methylglyoxal: >25 mg

     

    Spożywanie:

    Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

    Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

    Warunki przechowywania: 

    Przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Masa netto: 250g

    Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

    Kraj produkcjiNowa Zelandia

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach