img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Olej kokosowy BIO RAW (surowy) FAIRTRADE (sprawiedliwy handel) 1600ml Extra Virgin (Filipiny, Indonezja, Sri Lanka) Amanprana [SMAK I ZAPACH KOKOSA]

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: AmanPrana
  • Top 10
  • Cena brutto: 183,77 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Olej kokosowy BIO RAW extra virgin 1600ml firmy AMANPRANA to olej nierafinowany, nie pozbawiany zapachu, niewybielany i niemodyfikowany chemicznie.  Nie zawiera tłuszczy trans ani organizmów modyfikowanych genetycznie. Do przygotowywania potraw używaj wyłącznie olejów pochodzenia naturalnego, jako że to właśnie one zawierają pożyteczne dla zdrowia i zapobiegające wielu chorobom substancje. Produkty firmy AMANPRANA zwiększają wartość odżywczą każdego posiłku. Nieco zdrowego tłuszczu dodanego do posiłku znacznie polepsza przyswajanie przez organizm witamin A, D, E, oraz K. Lepiej wchłaniane są również inne składniki odżywcze, jak koenzym Q10, kwas lipinowy, karnityna czy karotenoidy zawarte w marchwi, szpinaku, ziarnie zbóż, pomidorach czy paprykach.

    Olej kokosowy zwiększa odporność organizmu na infekcje (bakteryjne, wirusowe, grzybiczne), pomaga zwalczać stress i spowalnia proces starzenia. Zwiększa wchłanianie wapnia oraz chroni błonę śluzowa żołądka i jelit.  Wspomaga rozwój naturalnej flory bakteryjnej. Polepsza smak potraw.

    Możesz stosować olej kokosowy jako dodatek smakowy do chleba. Po jego podgrzaniu twoje potrawy nabiorą łagodnego aromatu. Olej kokosowy jest idealny do smażenia w woku, na patelni i głębokiego smażenia w specjalnym naczyniu. Zawiera mało nasyconych kwasów tłuszczowych, co sprawia że jest bardzo stabilny podczas gotowania w wysokich temperaturach i o wiele zdrowszy. Oleje o wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych (sojowy, słonecznikowy lub z orzeszków ziemnych) nie powinny być podgrzewane do wysokich temperatur. Oleju kokosowego możesz używać do wszystkich zastosowań, także jako kremu do rąk czy warg lub jako olejku do masażu. Podczas gotowania nie podgrzewaj oleju do temperatury większej niż 170 do 180 °C.

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach