img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Olej z orzecha włoskiego 250 ml

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: Skarby Polesia
  • Nowość
  • OLEJ Z ORZECHA WŁOSKIEGO 

     

    Olej z orzecha włoskiego Skarby Polesia jest wykonany z orzechów włoskich metodą pierwszego tłoczenia na zimno. Metoda tłoczenia na zimno pozwala na zachowanie najcenniejszych witamin i minerałów oraz naturalnego smaku oleju.

    • wpływa na prawidłową pracę mózgu1,
    • ma pozytywny wpływ na funkcje seksualne1,
    • regularnie stosowany obniża poziom cholesterolu1
    • bogaty w kwas foliowy, magnez, potas, cynk1,
    • wpływa pozytywnie na krążenie krwi w naczyniach obwodowych1

    Sprawdzi się jako dodatek do posiłków – podkreśla smak sałatek, sosów, wypieków i deserów

    Olej z orzecha włoskiego nie nadaje się do smażenia.

    Najlepiej spożywać na zimno. 
    Olej najlepiej przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
    Może wytrącić się osad lub zmętnienie – jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

    Składniki: 100% olej z orzecha włoskiego


    Pojemność: 250 ml

     

    Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

    Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
    i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
    a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
    w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

     


    Zygmunt Zdrojewicz, Ewa Starostecka, Natalia Królikowska, Paweł Kuźnicki, Wpływ składników zawartych w orzechach na organizm człowieka. The influence of contained components in nuts on the man organism, Borgis - Medycyna Rodzinna 3/2015, s. 124-130, www.czytelniamedyczna.pl (otrzymano: 2015-08-11, zaakceptowano do druku: 2015-08-27).

  • Cena brutto: 33,60 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy
    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach