img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Oryginalna mąka pszenna Kumpu Nisshin Seifun 1kg (do makaronu Udon)

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Nishimoto
  • Nowość
  • Cena brutto: 17,59 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Podstawowa mąka do makaronu Udon Premim. 100% mąki z japońskiej pszenicy. Miękka, gładka i lepka konsystencja Udon. Certyfikat Halal.

    Mąka konfekcjonowana z oryginalnego opakowania.

     

    Waga:1kg

     

    Przepis na makaron Udon:

    Udon ma prosty, nieskomplikowany skład, a jego przygotowanie wymaga jedynie odrobiny siły, potrzebnej do wyrabiania dość twardego ciasta.

    Składniki (na 10 porcji):

    1 kg mąki pszennej,
    500 ml wody o temperaturze ok. 50℃,
    40 g soli.

    Przygotowanie:

    Sól rozpuścić w wodzie, dodać mąkę i zamieszać. Ciasto na makaron wyrabiać do chwili, aż stanie się jednolite. Następnie wkładamy je do foliowej torebki i zaczynamy ugniatać. Gdy uformujemy placek o grubości 1–1,5 cm, wyjmujemy ciasto z worka. Ciasto składamy dwa razy na pół – jak kartkę papieru. Następnie wkładamy z powrotem do torebki i znów zaczynamy ugniatać. Potem wyjmujemy z worka i składamy tak samo, jak za pierwszym razem (ugniatanie i składanie ciasta powtarzamy czterokrotnie). Ciasto w torebce odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Następnie ugniatamy i składamy tak samo, jak wcześniej (czynność powtórz 4 razy pod rząd). Ciasto dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy je na placki o grubości ok. 2 mm i kroimy w paski o szerokości 3–4 mm. Gotowy makaron posypujemy mąką, aby się nie posklejał. Makaron gotuje się przez 8 minut we wrzącej wodzie.

     

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach