Polisol słód naturalny z żurawiną - Naturalne źródło witamin 330 g
-
Dostępność:
Jest
- Cena brutto: 20,95 zł
Polisol z żurawiną zawiera słody z kiełkujących ziaren pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy w połączeniu z żurawiną. To uzdrawiający naturalny ekstrakt! Słód oczyści organizm, żurawina dostarczy pełny kompleks naturalnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla pełnowartościowego dynamicznego życia.
Polisol jest naturalnym produktem z kiełkującego ziarna zbóż (słodów) pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy, przyczyniającym się do wzmocnienia odporności i prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zalety polisola:
- Wzmocnienie funkcji obronnych organizmu, działanie antyoksydacyjne, działanie przeciwdepresyjne
- Wzrost poziomu hemoglobiny i liczby krwinek czerwonych we krwi
- Obniżenie poziomu cholesterolu
- Minimalizacja skutków ubocznych negatywnego wpływu „ciężkich” antybiotyków i innych leków
- Poprawa perystaltyki jelit
- Odzyskiwanie sił po chorobie, operacji, w tym chemioterapii
- Poprawa stanu psychicznego i sprawności fizycznej, wzmocnienie pożądania seksualnego i wytrzymałości
- Zapewnienie organizmowiniezbędnej ilości 100% naturalnych witamin i składników odżywczych (C, B1, B2, B6, PP, E, kwas pantotenowy, biotyna), aminokwasów (w tym 8 niezbędnych) i składników mineralnych (Ca, Mg, P, K, Na, Zn, Fe, Cu)
- Normalizacja funkcjonowania układu płciowego, hormonalnego, nerwowego
- Przyczynia się do budowania masy mięśniowej.
Skład:
słód pszeniczny, słód jęczmienny, słód owsiany, słód kukurydziany, woda, żurawina
„Polisol” jest 100% naturalnym ekstraktem z kiełkującego ziarna pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy. Jego skład biochemiczny – 9 witamin, 9 substancji mineralnych i 15 aminokwasów, w tym wszystkie 8 niezbędnych.
W czasie kiełkowania zawartość witamin w ziarnach zwiększa się o 200-500%.
Do tej pory odkryto 13 naturalnych witamin i 9 z nich (B1, B2, B5, B6, B12, C, E, PP, H) zawierają kiełkujące ziarna zbóż.
W 100 g ekstrakt „Polisol” zawiera więcej witaminy C niż 8 szklanek soku pomarańczowego.
Stosowanie:
- dzieci: zwykle po jednej-dwie łyżeczki 3 razy dziennie 15-20 minut przed posiłkiem, 1 miesiąc;
- dorośli: zwykle po jednej-dwie łyżki 3 razy dziennie 15-20 minut przed posiłkiem, 1 miesiąc.