Proteiny ryżowe w proszku BIO - 80% białka (Chiny) - 0.5kg
-
Dostępność:
Jest
- Producent: SuperFoods
- Nowość
- Cena brutto: 57,19 zł
Zawartość białka w organicznych proteinach ryżowych w proszku wynosi 80%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny ryżowe są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.
Proteiny ryżowe w proszku posiadają zrównoważoną zawartość błonnika i węglowodanów, oferując korzyści wynikające z tych podstawowych makroelementów. Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców. Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.
Wartość energetyczna - 1640 kJ/388 kcal
Białko - 68.1gTłuszcze - 4.7g
w tym nasycone - 1.1g
w tym jednonienasycone - 1.5g
w tym wielonienasycone - 1.9g
Węglowodany - 16.5g
w tym cukry - 1.5g
Błonnik - 3.7g
Sód - <50mg
Popiół - 3.8g
Wilgoć - 3.2g
Zastosowanie:
Dodaj banany, baobab lub jagody goji oraz proteiny ryżowe, aby przygotować shake białkowy do picia po treningu. Ewentualnie, proteiny ryżowe dodaj do pieczonych tabliczek granoli z proszkiem kakaowym i jagodami, aby jeszcze bardziej podwyższyć zawartość białka w „super żywności”.