img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Proteiny z grochu w proszku BIO (Rumunia) - 0.25 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: SuperFoods
  • Cena brutto: 28,00 zł
szt.

 

Zawartość białka w organicznych proteinach z grochu w proszku wynosi 80%. Produkt ten zawiera osiem niezbędnych aminokwasów. Niezbędne aminokwasy nie są wytwarzane przez organizm, dlatego muszą być dostarczane wraz z żywnością. Proteiny z grochu są hipoalergiczne, co oznacza, że istnieje mniejsze prawdopodobieństwo wywołania reakcji alergicznych w porównaniu do białek w proszku pochodzących z jaj, soi lub mleka.  Zależność między spożyciem białka i wzrostem lub utrzymaniem masy mięśniowej jest dobrze znana. Za pomocą mechanizmu syntezy białka (opisanego powyżej), aminokwasy naprawiają i rozwijają białka mięśni u sportowców. Spożywanie białka dobrej jakości jest ważne dla ludzi w każdym wieku i na każdym etapie rozwoju. U osób w podeszłym wieku, utrata masy mięśniowej (tzw. sarkopenia) to poważny problem zdrowotny, ponieważ osłabione kości podnoszą ryzyko upadków. Białko jest także ważnym składnikiem kości a codzienne dostarczanie białka w diecie ma wpływ na zachowanie się kości.

Proteiny z grochu zalecane są w diecie Dukana ze względu na wyjątkowy zestaw składników odżywczych.
 
Wartość odżywcza w 100g:
 
Wartość energetyczna - 1610 kJ/380 kcal
Białko -78g
Tłuszcze - 5.4g
w tym nasycone - 1.1g
w tym jednonienasycone - 1.2g
w tym wielonienasycone - 2.8g
Węglowodany - 4.8g
w tym cukry - <0.1g
Błonnik - <0.1g
Sód - 1170mg
Popiół - 3.9g
Wilgoć - 7.9g

 

 

Zastosowanie:

Proteiny z grochu wraz z proszkami owocowymi i kakaowymi lub dowolnymi owocami stanowią idealne składniki do przygotowywania koktajli. Mogą być również dodawane podczas gotowania i pieczenia. Zalecamy dodanie jednej lub dwóch łyżek protein z grochu do zup i zapiekanek w celu podwyższenia poziomu białka.

 

 

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach