img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 17:00
img
PRODUCENT:

Pyłek pszczeli (Chiny) - 0.5 kg

  • Cena brutto: 59,77 zł
Niedostępny
szt.
  • Dodaj do mojej listy


    PYSZNY PYŁEK PSZCZELI

    WŁAŚCIWOŚCI
    Pyłek jest suszony z pochłaniaczem wilgoci w temp do 35 st C co powoduje że nie traci swoich właściwości leczniczych i odżywczych.

    Właściwości lecznicze :

    Szczególnie zalecany dla osób w okresie przekwitania !

    1. Dzięki obecności naturalnych hormonów roślinnych łagodzi skutki menopauzy u kobiet
    2. Leczy przerost gruczołu krokowego (prostata) u mężczyzn
    3. Wspomaga leczenie osobom cierpiącym na chorobę wieńcową i układu krążenia
    4. Wzmacnia i regeneruje organizm po ciężkich terapiach lekowych !!!
    5. Działa leczniczo na system nerwowy


    Pyłek pszczeli

     

    Pyłek to męskie
    zarodniki kwiatów, składające się z mikro-gametofitów
    (drobinek pyłku). Drobinka pyłku wraz ze swoją twardą powłoką
    chroni plemniki podczas ich ruchu pomiędzy pręcikami kwiatu w
    kierunku słupka kolejnego kwiatu. Każda drobinka pyłku zawiera
    komórki wegetatywne (tylko jedną u większości roślin
    kwitnących lub kilka w przypadku innych roślin nasiennych),
    komórkę rozrodczą zawierającą cewkę (produkującą
    łagiewkę pyłkową) oraz jądro rozrodcze (które dzieli się,
    by stworzyć 2 plemniki). Grupę komórek otacza celulozowa
    ścianka komórkowa oraz gruba, twarda na zewnątrz ścianka ze
    sporopoleniny.

     

    Pyłek jest
    potrzebny do uprawy roślin. Maleńkie cząstki składają się z
    elementów uformowanych na wolnym końcu pręcika w sercu
    kwiatu. Każdy z istniejących na świecie kwiatów na
    pierwszym miejscu stawia produkcję pyłku. Wiele spośród
    owoców sadowniczych i produktów rolniczych również
    tak działa. Transfer drobinek pyłku na żeńską strukturę
    rozrodczą jest nazywany zapyleniem. Transfer ten może przebiegać
    za pośrednictwem wiatru lub pszczół, ptaków, owadów,
    itp.

     

    Pyłek pszczeli to
    pyłek kwiatowy zbierany przez pszczoły w momencie, gdy siadają na
    kwiatku, by zebrać nektar. Drobinki pyłku przyczepiają się do
    nóżek i innych części ciała pszczoły w czasie, gdy zbiera
    nektar (dający początek miodowi) wewnątrz kwiatu. Pyłek pszczeli
    jest pokarmem larw pszczół.

     

    Pyłek pszczeli to
    jeden z najbardziej wyjątkowych i najpotężniejszych pokarmów.
    Szacuje się, że pyłek pszczeli zawiera prawie wszystkie enzymy i
    koenzymy jakich potrzebuje nasz organizm, w znacznie większych
    ilościach niż jakikolwiek inny pokarm. Enzymy w organizmie są
    potrzebne nie tylko w procesie nieprzerwanego leczenia i trawienia,
    ale potrzebujemy ich, by po prostu żyć. Bez enzymów życie
    nie jest możliwe. Wiarygodnie stwierdzono, że tylko pyłek pszczeli
    zawiera wszystkie znane enzymy w idealnej proporcji i równowadze.

     

    Pyłek
    pszczeli jest cennym odkryciem wyjątkowych roślinnych substancji
    odżywczych oraz wielu witamin, minerałów, aminokwasów
    i enzymów. Pyłek pszczeli składa się w 5-25% z aminokwasów,
    do 40% z węglowodanów, 5% tłuszczu i do 35% białek. Dlatego
    właśnie, pyłek pszczeli jest tak cennym suplementem diety, gdyż
    dostarcza wielu przeciwutleniaczy dietetycznych, flawonoidów i
    polifenoli, których mamy niedobór spowodowany
    niedostatecznym spożyciem owoców i warzyw.



    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach