Niepowtarzalny smak, pasuje do potraw na parze, strit-fry i zup. Jest szeroko stosowany w kuchni Syczuanu i Kantonu. Łyżka bogatego pikantnego sosu dodaje głębi każdej potrawie.
Skład:
cukier, woda, miód 12%, sos sojowy, barwnik karmel, syrop glukozowo-fruktozowy, pasta pomidorowa, ekstrakt drożdżowy, cebula, sól, skrobia modyfikowana kukurydza, czosnek odwodniony, kwas mlekowy, stabilizator: guma ksantanowa, wzmacniacz smaku: inozynian disodowy, guanylan disodowy.
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna - 938kJ/221kcal,
Tłuszcz - 0,5g, nasycone kwasy tłuszczowe - 0,1g
Węglowodany - 52g, w tym cukry - 52g
Błonnik - 0g
Białko - 2,7g
Sól - 5,2g
Kraj pochodzenia: Chiny