Sos sojowy CIEMNY Premium 500ml - LEE KUM KEE
-
Dostępność:
Jest
- Producent: LKK
- Cena brutto: 14,95 zł
Sos sojowy wytwarzany jest w procesie fermentacji soi, ziaren pszenicy z udziałem drożdży. Jest podstawowym składnikiem kuchni azjatyckie. Jasny i ciemny sos sojowy pojawiają się w prawie każdym chińskim przepisie, czasami tylko jeden z nich, przeważnie jednak oba naraz. Doprawia się nimi potrawy z woka, stosuje jako dip do owoców morza lub z ich udziałem robi się marynaty do mięs i ryb lub sosy do potraw. Ciemny sos sojowy jest ciemniejszy, gęstszy, mniej słony i odrobinę słodszy w smaku.
Sos Lee Kum Kee jest sosem naturalnie warzonym, a producent zadbał, by nie zawierał on żadnych sztucznych dodatków i konserwantów.
Skład:
woda, sól, soja 10%, cukier, pszenica, barwnik: karmel
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna - 631kJ/148kcal,
Tłuszcz - 0,5g, nasycone kwasy tłuszczowe - 0,1g
Węglowodany - 31g, w tym cukry - 17g
Błonnik - 0g
Białko - 6,1g
Sól - 19,3g
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Chiny