Sos sojowy do sushi i sashimi to podstawowy składnik kuchni japońskiej. Jest delikatniejszy w smaku niż wszystkie inne sosy sojowe azjatyckie, dzięki czemu znakomicie podkreśla smak sushi i nadaje wyrafinowanego aromatu. Może być, również stosowany do owoców morza, do ryb, mięsa i zup.
Skład:
Woda, selekcjonowane nasiona soi, mąka pszenna, sól, syrop fruktozowy, sorbinian potasu-substancja konserwująca, ekstrakt drożdżowy, naturalny barwnik: karmel.
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość spożywcza:
Wartość energetyczna - 367kJ/87kcal,
Tłuszcz - 0,3g, w tym nienasycone kwasy tłuszczowe - 0g,
Węglowodany - 8,6g, w tym cukry - 2,7g,
Błonnik - 0g,
Białko - 5,8g,
Sól - 5,6g
Kraj pochodzenia: Chiny