Sos Tamari dzięki wyższej zawartości białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt pasteryzowany.
Skład:
Woda, soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz - 0,20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,80 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 10,30 g
Sól - 13 g
Pojemność: 250ml
Producent:
Lima