Powrót do listy produktów
SYROP KLONOWY BIO 250 ML
Syrop klonowy.
Pojemność: 250ml.
Skład: syrop klonowy 100%.
Pochodzenie: Kanada.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- białko: 0,0g;
- tłuszcz: 0,2g;
- węglowodany: 67,09g;
- wapń: 67mg;
- żelazo: 1,20mg;
- magnez: 14mg;
- cynk: 4,16mg.
Wartość energetyczna 260kcal (1090kJ).
Rodzaje
W
zależności od temperatury odparowania, uzyskuje się różne rodzaje
syropu. Mają one taką samą wysoką jakość, a różnią się kolorem, smakiem
i sugerowanym zastosowaniem. Jasny syrop jest wytwarzany na początku
sezonu i odparowywany w niższej temperaturze, podczas gdy
najciemniejszy zwykle pod koniec sezonu, w temperaturze dochodzącej do
107 °C.
zależności od temperatury odparowania, uzyskuje się różne rodzaje
syropu. Mają one taką samą wysoką jakość, a różnią się kolorem, smakiem
i sugerowanym zastosowaniem. Jasny syrop jest wytwarzany na początku
sezonu i odparowywany w niższej temperaturze, podczas gdy
najciemniejszy zwykle pod koniec sezonu, w temperaturze dochodzącej do
107 °C.
- Vermont Fancy – jasny, złoto-bursztynowy kolor i delikatny klonowy smak; Doskonały do lodów, deserów i drinków.
- Grade A Medium Amber – bursztynowa barwa i wyraźnie klonowy smak; Jest uniwersalny, używany zarówno do deserów jak i wytrawnych potraw.
- Grade A Dark Amber
– charakterystyczny intensywny smak i ciemno bursztynowy kolor; Ma
szerokie zastosowanie w przygotowywaniu potraw, drinków i koktajli.
Nadaje się do pieczenia ciast, mięs i ryb. - Grade B – ciemny, brunatny kolor i głęboki, bogaty, lekko karmelowy smak; Doskonały do pieczenia.
- Commercial Grade –
ma bardzo intensywny, klonowy smak; Jest używany w przetwórstwie
spożywczym, np. do produkcji płatków śniadaniowych, do wędzenia mięs i
wędlin. Dostępny wyłącznie w ilościach hurtowych.