Tajska PASTA CZERWONE CURRY ( Thai Red Curry Paste ) 114g - SUREE
-
Dostępność:
Jest
- Producent: SUREE
- Nowość
- Cena brutto: 8,15 zł
Czerwona pasta curry to ostra pasta, której bazą są papryczki chili. Pasuje do wołowiny, kurczaka i ryby. Można ją podawać z ryżem czy makaronem ryżowym. Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry. Najczęściej smaży się ją na odrobinie tłuszczu, dodaje mleczka kokosowego oraz mięso i warzywa. Spożywa się z ryżem lub makaronami.
Skład:
Suszona papryka chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, liść kafiru, przyprawy, galangal, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Informacja dodatkowa:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna - 392kJ/94kcal,
Tłuszcz - 1,7g, nasycone kwasy tłuszczowe - 0,5g
Węglowodany - 10g, w tym cukry - 10g
Błonnik - 11g
Białko - 4,2g
Sól - 12,1g
Kraj pochodzenia: Tajlandia