img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Żelatyna w listkach PREMIUM - 100g - 40 listków

  • Dostępność: Brak Brak
  • Producent: Gelita
  • Cena brutto: 18,00 zł
Niedostępny
szt.
Dodaj do mojej listy

NOWOŚĆ!!! ŻELATYNA W LISTKACH “SILVER”
żelatyna to naturalna substancja białkowa, odpowiednia do użycia w niskokalorycznych daniach. Nie zawiera węglowodanów, żadnego tłuszczu i przy tym nie jest alergenna. Jest składnikiem żywności, który jest bardzo dobrze przyswajalny.

ŻELATYNA W LISTKACH „SILVER”:
Jest to nowy produkt w postaci listków o wymiarach 230x70 mm, jeden listek waży 2,5g

siła żelowania na poziomie 170 bloom, otrzymany z surowca wieprzowego. Jest to ta sama substancja co żelatyna granulowana, posiadająca dodatkowe funkcje, jest pakowana i sprzedawana w innej formie.
ZALETY ŻELATYNY „SILVER” :
- Dozowanie - nie jest potrzebna wiedza na temat siły żelowania, nie trzeba ważyć żelatyny, wystarczy policzyć ile wg przepisu
potrzebnych jest listków lub stosować wg własnego wyczucia w zależności jak grubą powłokę chcemy otrzymać.
- Rozpuszczanie – nie ma w ogóle problemów z grudkami, nie potrzebujemy konkretnej ilości wody, wystarczy wrzucić do dowolnej ilości a listki same się nasączą.
- Wygodna w użyciu.

FUNKCJA I ZASTOSOWANIE: Tworzenie cienkich tekstur żelatynowych, powłok i pokryć podczas produkcji wielu różnych specjałów w branżach cukierniczej, piekarnictwie, w cateringu, hotelach i restauracjach. Szeroko stosowana do ciast, deserów galaretkowych, kremów, sosów itd. żelatynę w listkach można również szeroko stosować w potrawach i daniach
obiadowych. Szczególnie polecana jest Mistrzom kuchni oraz Mistrzom cukierniczym, którzy potrafią przy użyciu żelatyny w listkach przyrządzić bardzo wykwintne i wyrafinowane dania i desery.

SPOSÓB UŻYCIA:
Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie na około 5-7 minut, wyjąć i lekko odcisnąć. Odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. żelatyna natychmiast się rozpuszcza.
W przypadku zimnej masy (np. śmietany) odciśniętą żelatynę podgrzać w niewielkim naczyniu i rozpuścić. Do rozpuszczonej żelatyny dodać najpierw niewielką ilość masy, nigdy nie odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą i pozostawić do ochłodzenia przez 2-3 godziny.

img
Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach