img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
img
PRODUCENT:

Mąka pszenna 0 Oro Manitoba 1kg - CAPUTO

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: Caputo
  • Nowość
  • Cena brutto: 9,33 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

    Mąka Caputo Manitoba Oro to mąka włoska typu "0" z najwyższą zawartością białka, a zredukowaną ilością glutenu i skrobi. Jakość glutenu nadaje ciastom elastyczność i rozciągliwość, dając doskonałe rezultaty w wyrośnięciu ciasta. Jej właściwości sprawiają, że ciasto jest lśniące i jednolite. Mąka ta idealna jest do pieczenia według przepisów wymagających długiego czasu wyrastania. Najlepiej przygotować z drożdżami i pozostawić do wyrośnięcia na długi czas, do 12 godzin w przypadku małej ilości drożdży lub 4 do 6 godzin w przypadku większych dodatków. To najlepsza mąka do przygotowania ciasta panettone, pandoro lub colomba. Idealna do wyrobów drożdżowych oraz cukierniczych.

     

    Właściwości:

    Wilgotność- max. 15,5%

    W= 370/390

    P/L= 0,5/0,6

    białko - 14/14,5%

     

    Kraj pochodzenia: Włochy

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach