Sos pomidorowy Passata BIO to ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
Skład:
Pomidory 100% * (*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objętych certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 070005)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 118 kJ / 28 kcal
Tłuszcz - 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0,0 g
Waga: 500g
Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.

Zobacz jak ten produkt wykorzystał Nasz Kucharz Bartek: