Powrót do listy produktów
Makaron orkiszowy świderki wytwarzany jest z białej mąki orkiszowej, bez dodatku jaj i soli.
Skład:
mąka orkiszowa* (100%), woda
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1500 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 1,29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g
Węglowodany: 73,04 g
w tym cukry: 1,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 10,56 g
Sól: 0,015 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta* i owsa*.
Masa netto: 250 g
Producent:
P.P.U.H. NIRO Sp. z o.o., ul. Dolna 4, 42-283 Boronów k/Lublińca