img
503 157 337
CZYNNE 8:00 - 18:00
W ZWIĄZKU Z BARDZO DUŻĄ ILOŚCIĄ ZAMÓWIEŃ TERMIN REALIZACJI WYNOSI MINIMUM 21 DNI 
PRZEPRASZAMY ZA UTRUDNIENIA
img
PRODUCENT:

Płatki JĘCZMIENNE duże BIO 1 kg

  • Dostępność: Jest Jest
  • Producent: BogutynMłyn
  • Nowość Top 10
  • Cena brutto: 9,60 zł
szt.
  • Dodaj do mojej listy

     

    Ekologiczne płatki jęczmienne to płatki z pełnego przemiału. Dzięki temu są produktem zrównoważonym odżywczo. Płatki zbożowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz owocami.

     

    Sposób przygotowania:

    Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  

     

    Wartość odżywcza w 100g:

    Wartość energetyczna - 1399 kJ / 331 kcal

    Tłuszcz - 1,5 g,

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g

    Węglowodany - 67 g,

    w tym cukry - 0 g

    Białko - 7,3 g

    Sól - 0 g

     

    Informacja alergenna:

    Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.

     

    Waga1kg

     

    Domowa granola z orzechami

    100 g płatków owsianych

    100g płatków jęczmiennych

    40 g orzechów włoskich

    30 g posiekanych orzechów laskowych

    30 g pestek słonecznika

    30 g amarantusa ekspandowanego

    20 g siemienia lnianego

    20 g sezamu

    10 g nasion chia

    2 szczypty soli morskiej

    100 g płynnego miodu

    80 g wody

     

    Do miski przełożyć wszystkie produkty suche (płatki, orzechy itp.). Dodać miód, wyrobić ręką, a następnie dodać wodę i ponownie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 st C (tylko termoobieg). Arkusz papieru do pieczenia zgnieść a następnie: namoczyć w wodzie, wycisnąć z wody i rozłożyć na blaszce do pieczenia.

    Rozsypać równomiernie masę na papierze do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Po tym czasie przemieszać masę za pomocą łyżki i suszyć w piekarniku jeszcze ok. 15 minut aż do momentu gdy kawałki granoli się ze sobą posklejają, wyschną i delikatnie skarmelizują. Gdy granola nadal jest zbyt jasna, to na sam koniec można podpiec ją w temperaturze 190 st C przez ok. 3-4 minuty.

     

    Gotową granolę można przechowywać w słoiku lub hermetycznej puszce ok. 2 tygodnie.

     

      NR BDO 000018223

    img
    Zapisz się do newslettera, a otrzymasz informację o nowościach i promocjach